Grøntsagerne ses ofte bare et vedhæng, når vi laver mad. Men sådan bør det ikke være, så i denne uge er det Den Nationale Grøntuge anført af Landbrug & Fødevarer.
– Grøntsager tilbyder en meget bred vifte af smagsoplevelser, farver og teksturer, som kan pifte vores måltider op, og derfor fortjener de en større plads på vores tallerkner. Det er netop den tanke og bevidsthed, der er i højsædet i Den Nationale Grøntuge, hvor vi prøver at gøre opmærksom på alt det, de smagfulde og nærende grøntsager kan, sige Line Munk Damsgaard, der er projektleder på Den Nationale Grøntuge og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.
Vores madvalg påvirkes af mange faktorer, hvoraf smagen er den mest afgørende. Derfor opfordrer Line Munk Damsgaard til at man bruger Den Nationale Grøntuge som anledning til at udforske grøntsagernes mange smage samt til at inddrage hele familien i køkkenet og også lære børnene om grøntsager – hvor de kommer fra, og hvordan de kan tilberedes på nye, kreative måder:
– Vi håber, at Den Nationale Grøntuge kan være med til at puste til danskernes nysgerrighed og lyst til at udforske den store verden af grøntsager, som vi har til rådighed. Og så håber vi, at det bliver en anledning til at fejre maden og fællesskabet, som binder os sammen, siger hun.
Den Nationale Grøntuge har fået undertitlen ”Kom i grønt humør”. Den afholdes i regi af Rådet for sund mad med Landbrug & Fødevarer som projektleder. Knap 40 partnere har meldt sig som grøntsagsvenner og bidrager under Den Nationale Grøntuge.
Den Nationale Grøntuge er støttet af Plantefonden.
Kilde: Landbrug & Fødevarer