I løbet af de kommende fem år vil Nestlé investere omkring 8 mia. kr. for fremme regenerativt landbrug på tvært af virksomhedens forsyningskæde, inklusive virksomhedens netværk bestående af mere end 500.000 bønder og leverandører verden over.
I regenerativt landbrug anvendes dyrkningsmetoder, som genopbygger landbrugsjord til det økosystem af mikroorganismer, det oprindeligt har været. Man anvender metoder, som bl.a. kendes fra skovlandbrug, ligesom man generelt holder ploven væk fra jorden.
Man vil satse på tre hovedtiltag for at hjælpe bønder med at tage denne landbrugspraksis i brug
Tage topmoderne teknologi i brug og give teknisk support: Og ved at udnytte sit enorme netværk af R&D-eksperter og agronomer, vil Nestlé f.eks. udvikle varianter af kaffe- og kakaosorter, som giver bedre udbytte og lavere CO2 udledning. Nestlé vil også tilbyde træning til bønder, hvor de kan udveksle information og best pracitce, som kan tilpasses lokalt.
Tilbyde investeringsstøtte: Overgangen til regenerativt landbrug medfører i opstarten både risiko og omkostninger. Nestlé vil støtte bønder ved at investere sammen med dem, facilitere lånemuligheder eller hjælpe dem med at skaffe lån til specifikt udstyr.
Betale en højere pris for ingredienser, der stammer fra regenerative landbrug: Nestlé vil tilbyde en bonus for råvarer, der er produceret ved hjælp af regenerative landbrugsmetoder og købe større mængde. Dette betyder at bønderne ikke blot belønnes for mængden og kvaliteten på råvarerne, men også for de positive forskelle, de skaber for miljøet, gennem jordbeskyttelse, vandforvaltning og kulstofbinding.
Landbruget står for næsten to tredjedele af Nestlés totale udledning af drivhusgasser og mejeriingredienser og husdyr udgør ca. halvdelen af dette. Indenfor mejeriprodukter, vurderer Nestlé eksempelvis, at videnskab og teknologi kan hjælpe med at reducere drivhusgasudledningen gård for gård. Virksomheden vil starte med at arbejde med 30 gårde, der leverer mælk i 12 lande, for at teste skalerbare, klimavenlige og regenerative landbrugsmetoder, for at kunne opnå netto nul udslip af drivhusgasser.
Nestlé arbejder også med bønder for at teste og dyrke ernæringsrige og smagfulde ingredienser, som kan anvendes som alternativer til mælk.
For at støtte unge mennesker, som brænder for landbrug, lancerer Nestlé en ny læringsplatform i november, for at tiltrække og uddanne den kommende generation af bønder. Læringen vil fokusere på regenerative landbrugsmetoder og gøre gårdene mere modstandsdygtige overfor klimaforandringer og vil nå mere end 40.000 bønder, som deltager i ét af Nestlés landbrugsprogrammer.