• OM KLIMAFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

KlimaFOKUS

Fokus på klimateknologi

  • Byggeri
  • Energi
  • Forskning
  • Fødevarer
  • Produktion
  • Transport
  • Klimanyt

AktueltFødevarer04. 05. 2022 | Allan Malmberg

Mindre metan i ko-bøvserne

AktueltFødevarer04. 05. 2022 | Allan Malmberg

Ved at spise foder med det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer, skal 10.000 køer medvirke i et forsøg, som Arla og DSM står bag.

Det er et pilotprojekt, hvor køer i Danmark, Sverige og Tyskland skal vise, at de udsender 30 procent mindre metan, når de spiser foder iblandet Bovaer.

Klimaforandringerne kræver handling her og nu og vi ser mejeriproduktion som en del af løsningen. Resultaterne af vores indledende forsøg med Bovaer på både et forskningscenter og på en af vores danske gårde er meget lovende. Sammen med DSM vil vi nu høste praktisk erfaring på gårdene ved at anvende fodertilsætningsstoffet i et af vores største pilotprojekter og et af Arlas største klimaprojekter samlet set til dato. Pilotprojektet er et godt eksempel på de innovative og videnskabelige løsninger og tiltag, vi iværksætter for at skabe en bæredygtig og robust fremtid for mejeribranchen, og jeg er meget spændt på at se, hvor langt vi kan komme med denne løsning, siger Arlas Executive Vice President og Head of Agriculture and Sustainability, Hanne Søndergaard.

Bovaer er det første EU-godkendte fodertilsætningsstof nogensinde, hvor det er videnskabeligt bevist, at det reducerer udledningen af metan og samtidigt er sikkert for dyr, forbrugere og miljøet.

Tilsætningsstoffet fungerer ved at undertrykke det enzym, der udløser produktionen af metan i køers fordøjelsessystem. Det har effekt med det samme og nedbrydes sikkert til stoffer, der allerede er naturligt til stede i en kos mave, og det er videnskabeligt bevist, at det ikke påvirker mælkekvaliteten. Blot en kvart teskefuld tilsat dagligt til en kos foder vil reducere udledning af metan med 30 procent i gennemsnit. Dermed bidrager fodertilsætningsstoffet til en betydelig og øjeblikkelig reduktion i kød- og mejeriprodukters klimaaftryk.

Hvis de første resultater fra pilotprojektet bliver som forventet, er det Arlas plan at fordoble pilotprojektet til 20.000 køer i 2023.

Kilde: Mejeri.dk

Skrevet i: Aktuelt, Fødevarer

 

Seneste nyt fra redaktionen

Sukkerroe-fibre er omdrejningspunkt i ny fødevareemballage

Fødevarer12. 05. 2022

En helt ny papiremballage baseret på fibre fra sukkerroer er klar til at sende plastemballagen på pension. Efter fire års forskning er Teknologisk Institut og skotske CelluComp nemlig klar med en fiberbaseret, genanvendelig og bionedbrydelig emballage med exceptionelle barriereegenskaber på baggrund .

Mindre metan i ko-bøvserne

Fødevarer04. 05. 2022

Ved at spise foder med det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer, skal 10.000 køer medvirke i et forsøg, som Arla og DSM står bag. Det er et pilotprojekt, hvor køer i Danmark, Sverige og Tyskland skal vise, at de udsender 30 procent mindre metan, når de spiser foder iblandet Bovaer. .

Gamle juletræer bliver til et klimavenligt kosttilskud

Fødevarer27. 04. 2022

Nu er det slut med at smide gamle juletræer ud. De kan nemlig med fordel anvendes som et billigt, klimavenligt og lettilgængeligt kostfibertilskud. Det mener Mimi Nielsen fra 9. klasse på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium, der vandt titlen som årets juniorforsker ved det store videnskabstræf .

Ohmsk varmebehandling af kød er et klimavenligt alternativ

Fødevarer27. 04. 2022

Ohmsk varmebehandling har potentiale til at hjælpe den grønne omstilling på vej, da teknologien er både elektrificeret og meget energieffektiv. Som alle andre ledende materialer udviser de fleste fødevarer modstand, når der påføres elektrisk strøm, og som i glødetråden i en pære afsættes energien .

Pyrolyse-pulje overrendt

Fødevarer18. 04. 2022

En ny pulje til grøn omstilling af landbruget er i den grad blevet overrendt. Puljen er målrettet udvikling af teknologier som pyrolyse – en proces, hvor biomasse opvarmes uden tilstedeværelse af ilt. Man kan således tage restprodukter fra landbruget, såsom halm og gylle, og nedbryde det, så det .

WHO råber vagt i gevær om plantebaserede fødevarer

Fødevarer11. 04. 2022

Et stigende antal forbrugere har kastet sig over plantebaserede fødevarer som erstatning af kød og mejeriprodukter. Det kan der være både sundhedsmæssige og klimamæssige baggrunde til. Nu råber WHO dog vagt i gevær omkring disse fødevarer WHO peger på, at specielt to forhold er problematiske .

Svenskerne har skiftet fra plast til papir

Fødevarer06. 04. 2022

Papirposen er i dag det mest populære valg, når de svenske forbrugere køber poser i forbindelse med indkøbet. Tidligere var det plast, men det har en massiv prisstigning ændret på. Prisen på plastposen blev hævet fra 3 til 7 svenske kroner i maj 2020. Nu er der sket en evalueringen af .

Lettere vej til bæredygtigt alkohol

Fødevarer06. 04. 2022

I Sverige er salg af alkohol stærkere end de såkaldte Folkeøl, lagt i hænderne på Systembolaget. Her har man opdaget, at kunderne gerne vil handle mere bæredygtigt, men at det til gengæld er noget nær umuligt at gennemskue, hvilke produkter, man i givet fald skal vælge. Derfor har den statslige .

Fiber-materiale skal give stærkere papir-bæreposer

Fødevarer04. 04. 2022

Bæreposer i plast har ikke det bedste ry. Alternativet kunne være poser i papir, men de har heller ikke et godt, om end det er af en anden årsag. De går for let i stykker. Nu lancerer Stora Enso et nyt fiber-materiale specielt udviklet til netop bæreposer. CarrEco Brown er et tre-lags .

Tilmeld Nyhedsbrev


Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Phoenix Contact A/S

    Hannover messe 2022

  • Spirax Sarco Danmark

    Whitepaper: Forbedringer på kedelhuset betyder øget effektiv

  • Spirax Sarco Danmark

    Effektiv styring af vandudladere

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Få det bedste ud af din investering i et dampsystem

  • Spirax Sarco Danmark

    Webinar: Hvordan styres dampkvalitet og sikkerhed bedst indenfor føde- og drikkevareindustrien?

  • Gemina Termix

    Kvalitetsmedarbejder

  • Phoenix Contact A/S

    Brugskøretøjer egnede til hverdagsbrug takket være innovativ teknologi

  • Spirax Sarco Danmark

    Gratis guide til effektiv proceskontrol

  • Beckhoff Automation ApS

    Vil du være med til at udvikle kundetilpassede løsninger indenfor automation?

  • Spirax Sarco Danmark

    EasiHeat damp-til-vand varmeveksler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Sukkerroe-fibre er omdrejningspunkt i ny fødevareemballage

    12.05.2022

  • Mindre metan i ko-bøvserne

    04.05.2022

  • Gamle juletræer bliver til et klimavenligt kosttilskud

    27.04.2022

  • Ohmsk varmebehandling af kød er et klimavenligt alternativ

    27.04.2022

  • Pyrolyse-pulje overrendt

    18.04.2022

  • WHO råber vagt i gevær om plantebaserede fødevarer

    11.04.2022

  • Svenskerne har skiftet fra plast til papir

    06.04.2022

  • Lettere vej til bæredygtigt alkohol

    06.04.2022

  • Fiber-materiale skal give stærkere papir-bæreposer

    04.04.2022

  • Fugttæt papirmateriale klarer sig uden belægningen af voks eller plast

    30.03.2022

  • Nu kan hele emballagen blive i PET

    28.03.2022

  • Nu skal alle trawlere i Kattegat have kamera på fangstbåndet

    16.03.2022

  • Plantefond skal øge satsningen på plantebaserede fødevarer

    15.03.2022

  • Naturlig “skræl” af cellulose erstatter krympeplast på frugt og grønt

    28.02.2022

  • Ubegrundet frygt for kemi- og medicinrester i slam og komøg

    23.02.2022

Alle nyheder ›

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies. Acceptér Afvis Læs mere om vores brug af cookies her: Brug af cookies
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR