• OM KLIMAFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

KlimaFOKUS

Fokus på klimateknologi

  • Byggeri
  • Energi
  • Forskning
  • Fødevarer
  • Produktion
  • Transport
  • Klimanyt

AktueltEnergiFødevarer14. 06. 2021 | Allan Malmberg

Ny hynde skal holde turistmåsen varm

AktueltEnergiFødevarer14. 06. 2021 | Allan Malmberg

StaySeat er grundlagt af fire DTU-studerende: Fra venstre Jon Sødergreen, Marcus Hybel Vang, Mark Larsson og Martin Steenberg. Foto: StaySeat

En varmehynde skal være med til at give besøgende på landets caféer og restauranter en mulighed for at sidde ude lidt længere.

Og idéen er enkelt nok. Ved at hver enkel gæst så at sige får varmet måsen, behøver man ikke tænde for de mere voldsomme varmelamper, og der er ikke behov for at klumpe sig sammen under varmestrålerne.

I øjeblikket testes en ledningsbaseret version af StaySeat på Meyers Deli på Frederiksberg, og i løbet af sommeren kommer en batteriversion.

Vi udfordrer måden, som udesiddende gæster på restauranter og cafeer holder varmen på. Og vi gør udeservering til en bedre forretning for erhvervet, siger Jon Sødergreen fra startup-virksomheden StaySeat, som har udviklet varmehynden med støtte fra Kickstart Dansk Turisme 2020-projektet.

Det landsdækkende projekt blev igangsat for et år siden med et samlet budget på 30 mio. kr. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har bidraget med 15 mio. kr., og det samme beløb er kommet fra en lang række turismeaktører.

Målet er at udvikle innovative idéer, der kan sætte gang i omsætningen og skabe fremgang og arbejdspladser efter over et år med nedlukning.

StaySeat er en af 10 virksomheder fra hele landet, som blev udvalgt af et ekspertpanel under Dansk Storbyturisme til at deltage i et accelerationsforløb i Kickstart Innovationen (flere eksempler her), et af de 11 initiativer under Kickstart Dansk Turisme. Forløbet varede fire måneder, og undervejs deltog virksomhederne i en bootcamp og fik et udviklingsbudget på 175.000 kr. – og besked om at skynde sig.

Mens alle taler om bæredygtighed og klima, virker det irrationelt at opvarme udendørsarealer ved at brænde 1500 watt af i en varmelampe. Vores hynde bruger 40 gange mindre strøm end 1 gennemsnitlig varmelampe. Det siger noget om potentialet for energibesparelser, påpeger siger Jon Sødergreen.

Han og de tre kompagnoner ser et stort marked, også uden for Danmark:

Frankrig har netop forbudt varmelamper på restauranter og caféer, og med det store fokus der er på bæredygtighed, regner vi med, at et forbud vil rulle hen over Europa i de kommende 10 år.

Kilde: Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skrevet i: Aktuelt, Energi, Fødevarer

Seneste nyt fra redaktionen

GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

Fødevarer09. 04. 2025

Non-stick belægning uden PFAS og en serie af køkkenudstyr, der er fremstillet af genbrugt aluminium klinger godt hos forbrugerne - også de danske. Derfor har mange taget godt imod belgiske GreenPan, der er en del af den store verdensomspændende koncern The Cookware Company, der specialiserer sig .

Dansk opfindelse kan markant skrue ned for CO2-udledningen fra ammoniak-produktion

Fødevarer01. 04. 2025

NitroVolt, en dansk biotech-virksomhed, vil vende produktionen af ammoniak på hovedet. I stedet for den velkendte løsning, der bygger på den energitunge Haber-Bosch-proces, vil produktionen nu foregå i en container, der fx kan stå direkte ude hos en landmand. Ammoniak til kunstgødning er en slags .

Hybridost med 25 procent ærteprotein – uden at gå på kompromis med smag og tekstur

Fødevarer21. 03. 2025

Ost med ærteprotein lyder ikke umiddelbart som en kulinarisk delikatesse, men ikke desto mindre er det lykkedes forskere fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet at fremstille en ost med netop ærteprotein. Der er tale om den pppulære madlavningsost paneer, der bl.a. .

København skifter kurs – brugte pizzabakker skal nu sorteres som pap-affald

Fødevarer07. 03. 2025

En kombination af flinke københavnere og gode behandlingsanlæg betyder, at hovedstadens indbyggere nu skal sortere brugte pizzabakker som papaffald, frem for restaffald, som man har skullet tidligere. Årsagen er et forsøg, som er kørt mellem kommunen og behandlingsanlæggene. I forsøget har .

Analyse: Klimamærke vil blive et hit blandt langt de fleste danskere

Fødevarer05. 03. 2025

Langt de fleste danskere vil tage godt imod et eventuelt klimamærke på fødevarer. Det viser en analyse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd (DSK). Resultatet er ganske overbevisende. 81 procent syntes godt om klimamærke-idéen, men der er dog ikke ligegyldigt under hvilke .

Ny risvariant udleder markant mindre metan – hemmeligheden ligger i plantens rødder

Fødevarer05. 03. 2025

Metan er en af de rigtig slemme klimagasser, og en af de store kilder er dyrkning af ris. Nu har svenske og kinesiske forskere i fællesskab udviklet en variant af ris, der ved dyrkninen udleder markant mindre metan. Reduktionen er helt oppe på 70 procent. Det vil have stor betydning. Ris er en .

Vejen til færre dødsfald, bedre klima og en betydelig besparelse går gennem momsen

Fødevarer03. 03. 2025

Umiddelbart lyder det lidt som et tryllesalg. Ifølge et nyt studie, som bl.a. Københavns Universitet har medvirket i, kan vi på én gang spare 170.000 menneskeliv, få et bere klima og samtidig få en besparelse i milliard-klassen. Det lyder som sagt som et trylleslag, der er for godt til at være .

Nu vil man gøre op med myten om animalsk protein i sportens verden

Fødevarer24. 02. 2025

Ønsker man som sportsudøver at kravle helt op på den øverste podieplads, skal der, ud over talent og massevis af træning, og en god portion animalske proteiner til. Ellers sådan lyder myten i hvert fald. En myte, som Dansk Vegetarisk Forening nu vil gøre op med i projektet Plant Powered Sport .

Madsamarbejde satte rekord i 2024 – 50.000 måltider til hjemløse via JunkFood

Fødevarer19. 02. 2025

Sidste satte organisationen JunkFood ny rekord. Organisationen hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider, der gratis bliver uddelt. Men de skal naturligvis have råvarerne et eller andet sted fra, og i 2024 var det i høj grad fra fødevaregrossisten Dagrofa .

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Gemina Termix

    Gemina Termix klar til VVS’25

  • Beckhoff Automation ApS

    XTS EcoLine motormodul: Ny tilføjelse til det intelligente transportsystem

  • Beckhoff Automation ApS

    Bliv bachelor i Mekatronik og Automation – med løn

  • Beckhoff Automation ApS

    TwinCAT Vision udvidet med flere funktioner og optioner

  • Phoenix Contact A/S

    Sikre forbindelser til energilagringssystemer

  • Beckhoff Automation ApS

    Kom godt i gang med machine vision med denne enhed

  • Phoenix Contact A/S

    Funktionsudvidelse for AC ladecontrollere: WLAN egenskaber og andre features

  • Beckhoff Automation ApS

    Enorm regnekraft med op til 64 kerner

  • Beckhoff Automation ApS

    Præcis måling af differentialsstrømme til omfattende netanalyser

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på Hannover Messen

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

    09.04.2025

  • Dansk opfindelse kan markant skrue ned for CO2-udledningen fra ammoniak-produktion

    01.04.2025

  • Hybridost med 25 procent ærteprotein – uden at gå på kompromis med smag og tekstur

    21.03.2025

  • København skifter kurs – brugte pizzabakker skal nu sorteres som pap-affald

    07.03.2025

  • Analyse: Klimamærke vil blive et hit blandt langt de fleste danskere

    05.03.2025

  • Ny risvariant udleder markant mindre metan – hemmeligheden ligger i plantens rødder

    05.03.2025

  • Vejen til færre dødsfald, bedre klima og en betydelig besparelse går gennem momsen

    03.03.2025

  • Nu vil man gøre op med myten om animalsk protein i sportens verden

    24.02.2025

  • Madsamarbejde satte rekord i 2024 – 50.000 måltider til hjemløse via JunkFood

    19.02.2025

  • Hybridprodukter kan være en trædesten fra kød til plantebaseret

    17.02.2025

  • 269 millioner skal gøre danskernes mad grønnere

    14.02.2025

  • Drikkemælk er et lokomotiv indenfor økologiske mejeriprodukter – nu melder osten sig også klar

    14.02.2025

  • Ny sketch-serie om plantehumor har taget kegler – 3 mio. visninger af de 7 første afsnit

    07.02.2025

  • Madspild har skiftet retning – pengepungen er kommet mere i fokus end tidligere

    31.01.2025

  • Plantebaserede retter skal på menuen hos takeaway-steder og caféer i hele landet

    28.01.2025

Alle nyheder ›

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik