Der vil ikke blive rynket på næsen over at få mindst én vegetardag i kantinen. Det afslører en undersøgelse foretaget af Arla Pro, hvor over 30 procent gerne vil have mindst én vegetardag om ugen.
Og 8 ud af 10 svarer i øvrigt, at de forventer, at deres kantine gør en indsats for at levere bæredygtig mad.
Flere og flere danskere laver grønne retter i hjemmet, så det er helt naturligt, at de også forventer, at
kantinerne følger med udviklingen. Det er der heldigvis mange professionelle storkøkkener, der allerede
gør, siger Jesper Vanghøj, som er marketingansvarlig i Arla Pro
Helt konkret forventer halvdelen af danskerne fx, at kantinerne bruger frugt og grønt i sæson, mens 4 ud af 10 forventer, at køkkenpersonalet genbruger madrester i nye retter.
Der bliver stillet høje krav til storkøkkenerne lige nu. Derfor lancerede vi forrige år kogebogen ’Grønne retter i store gryder’ sammen med en række samarbejdspartnere målrettet kantiner, hospitalskøkkener og plejecentre, siger Jesper Vanghøj.
Nøgletal fra undersøgelsen
• 37 procent synes, at kantineordningen på deres arbejdsplads eller studie bør have minimum 1
vegetardag om ugen
• 87 procent forventer, at kantinen gør en indsats for at levere bæredygtig mad
• 49 procent forventer, at kantinen bruger frugt og grønt for at levere mere bæredygtig mad
• 68 procent svarer, at det er vigtigt eller meget vigtigt for dem, at kantinemaden på arbejdspladsen
eller studiet er sund
• 73 procent svarer, at det er vigtigt eller meget vigtigt for dem, at den mad, der serveres i kantinen,
varierer fra dag til dag
• 36 procent svarer, at det er vigtigt for dem, at der er mulighed for at vælge retter uden kød i
kantinen
• 20 procent kunne godt tænke sig, at kantinen brugte flere grøntsager
Kilde: Arla pro