
For 15 år siden blev bevægelsen Stop Spild Af Mad skabt af Selina Juul. Siden da har fokus på madspild i Danmark øget markant. I en nylig undersøgelse svarede 94 % af danskerne, at de oplever mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.
Foreningens fokus på madspild har fået politikere, organisationer, detailkæder, kantiner, virksomheder og forbrugere til at arbejde sammen om at reducere madspild i Danmark. Kampen mod madspild bidrager til realiseringen af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling UN Sustainable Development Goal 12.3 – at halvere madspild og fødevaretab inden 2030.
Udover fokus på forbrugere, har foreningen de seneste år også etableret mange partnerskaber med fødevareindustrien. Fx. har man tætte strategiske erhvervspartnerskaber med REMA 1000 Danmark og Jespers Torvekøkken, og en lang række danske fødevarerproducenter.
Udover fælles oplysningskampagner til forbrugere om bedre udnyttelse af maden, hjælp til egne interne processer til at minimere madspild og meget mere, sørger foreningens erhvervspartnerskaber og samarbejder for, at tonsvis af gode men ukurante og frasorterede fødevarer bliver solgt i butikkerne i stedet for at gå til spilde hos landbruget eller fødevareindustrien. Disse stærke samarbejder er blevet en aktiv del af foreningen Stop Spild Af Mad’s vedvarende arbejde i kampen mod madspild.
Kilde: Stop Spild Af Mad