Fødevarer
Tilskyndelserne til de klimavenlige kostvaner er for små i butikkerne
Selvom det umiddelbart for de fleste danskere ikke handler om klima, nå de går på indkøb, har det alligevel stor betydning, hvilke varer, der havner
De gode madvaner fra Covid-19 er glemt – vi smider stadig massevis af mad ud
Mad i massevis finder stadig vej til vores skraldespande, viser en undersøgelse foretaget af Kantar Public for Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer.
Folketinget sender 675 mio. kr. ind i fond som skal sikre flere plantebaserede fødevarer
Et enigt Folketing har oprettet en fond på 675 mio. kr. Midlerne skal få landmænd og virksomheder til at producere og udvikle mange flere plantebaserede
Supermarked med overskudsvarer åbner på det sjette europæiske marked
Kris Beyens, CFO for Wolt, er ny bestyrelsesformand for Motatos Motatos, et online-supermarker, hvor varerne er overskudsprodukter, er gået ind på sit sjette europæiske marked.
Nye afgrøder skal være selvgødende og dermed give et større udbytte i fx Afrika
Simona Radutoiu, Stig Uggerhøj Andersen og Kasper Røjkjær Andersen Gødning er dyrt, men de er afgørende for at landbrugets afgrøder giver et tilfredsstillende resultat. Men
Supermarked slår rekord i mad som reddes fra skraldspanden
Foto: Magnus Sandberg Med 1.155 tons mad, der ikke ender i skraldespanden, har supermarkedet Motatos danske kunder sat fremgangsrekord i, hvor meget mad, der undgår
Proteinbar består af overskud fra anden fødevareproduktion
Foto: Motatos Når man nyder en nylanceret proteinbar fra et samarbejde mellem Nick’s og Motatos, spiser man, sådan groft fortalt, rester. 40 % af produktet
Bygbrød bør erstatte rugbrødet – men der er en hage
Brød bagt af enten rug eller hvede - eller en blanding - er hverdagskost for de fleste danskere. Men måske skulle vi i stedet spise
Her er vejen til en kødfri julemiddag som beholder smagen af jul
Charlotte Vinther Schmidt i køkkenet på Institut for Fødevarevidenskab. Foto: Bettina Illemann Larsen Julemaden forbinder de fleste danskere med flæskesteg eller and - eller måske
Etiket afslører kødets tilstand og kan forhindre madspild
En etiket kan måske snart afsløre, om kødet i emballagen kan spises eller ej. På den måde kan man forhindre, at fuldt spiseligt kød smides
Øget rigdom giver flere færdigretter, mere take away og mindre fokus på dyrevelfærd
Jo højere tal der lyser op på ens bankbog, jo mindre tilbøjelig er vi til at stå i køkkenet og lave egen mad. I stedet
Mange danskere forsøger at komme væk fra den kød-tunge kost
Danskere er blandt dem, som har den mest såkaldte kød-tunge kost i verden, og dermed stammer en stor del af vores CO2-udledning fra vores kost.
Hent flere