Fødevarer
269 millioner skal gøre danskernes mad grønnere
Den grønne omstilling af vores fødevareproduktion får et økonomisk rygstød. 24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram,
Drikkemælk er et lokomotiv indenfor økologiske mejeriprodukter – nu melder osten sig også klar
Foto: Brian Rasmussen/Mejeri.dk Mejeriprodukter er centrale for økologien i Danmark. Målt i værdi udgør økologisk drikkemælk 41,9 procent af det samlede salg af drikkemælk. Målt
Ny sketch-serie om plantehumor har taget kegler – 3 mio. visninger af de 7 første afsnit
Foto: Klamedia Plantebaseret kost er måske ikke det første emner, som topper op, når det snakkes om humor. Ikke desto mindre er det lykkedes Tænketanken
Madspild har skiftet retning – pengepungen er kommet mere i fokus end tidligere
Illustration: Freepik Madspild er godt for klimaet. Det er bare ikke længere baggrunden for, at mange stadig tager produkter med forskellige varianter af Stop-madspild mærkanter
Plantebaserede retter skal på menuen hos takeaway-steder og caféer i hele landet
Foto: Deborah Ryan Takeaway-steder og caféer i hele landet skal have lettere ved at tilbyde smagfulde plantebaserede retter. Det er målet med det nye projekt
Kunstige rev giver øget fiskebesøg og styrker dermed biodiversiteten
Foto: Kathryn Larsen 2,3 millioner fiskebesøg. Så mange fisk har været forbi ReefCirculars kunstige rev siden sommer. ReefCircular de første tests i Hundested havn i
Nyt samarbejde skal redde 6,5 millioner måltider om året
Foto: Salling Group MadPlus er et nyt samarbejde mellem FødevareBanken og Salling Group. Der er tale om et landsdækkende initiativ til bekæmpelse af madspild med
Klimasmarte dyrkningsmetoder kan sænke landbrugets udledning med 30 procent
Foto: BASF Forskellige dyrkningsstrategier kan være vejen frem for en ganske markant reducering af landbrugets udledning, viser et flerårigt markforsøg, Det viser en rapport fra
Skole-elever lærer om bæredygtigt landbrug og klimaforandringer via minidrivhuse
Sådan ser basilikumproduktionen ud fra drivhuset kamera. Gladsaxe Kommune Eleverne på Skovbrynet Skole har arbejdet med bæredygtigt landbrug og klimaændringer ved hjælp af Tinyfarms –
Kampen mod madspild skal handle om at spare penge – klimaet bekymrer de færreste sig om
Foto: Freepik Kampen for at forhindre eller nedsætte mængden af madspild, bliver ofte koblet sammen med, at den store overproduktion af mad er skadeligt for
Københavnerne får lettere adgang til bioposerne via en ny stander – og det er en billigere løsning
Foto: Københavns Kommune Københavner kan se frem til 7.000 standere med bioposer. De nye standere bliver sat op i etageejendomme, hvor der er en affaldsbeholder
Overraskende kampagne – virksomhed kæmper for at få plastsugerøret tilbage
Foto: Capri-Sun Mange virksomheder har kæmpet med at finde løsninger, der kunne erstatte plastsugerøret, der i dag er blevet forbudt. Men at der ligefrem skulle
Hent flere