SEW-EURODRIVE

Coca-Cola sparer op til 75% energi med MOVIGEAR®

Renovering og modernisering af t​ransportlinjen der sorterer Coca-Cola, Fanta og Sprite.

 MOVIGEAR Coca-ColaProjektoverblik

Branche
Drikkevareindustrien

Applikation
Transportlinie til PET-flasker og kasser

Løsning fra SEW-EURODRIVE
Decentral styringsløsning med MOVIGEAR®

Kommunikation
SNI-teknologi (Single Line Network Installation)

 

De vigtigste mål for Coca-Cola tapperiet var energibesparelse og CO2-reduktion. De forventninger der var til besparelser blev overgået med længder. Efter installationen blev der målt en energibesparelse på omkring 75% ift. referencemålingerne, hvilket reducerer CO2 udledningen med 41.000 kg om året.

Decentral styringsløsning med MOVIGEAR®Tilbagebetalingstiden på projektet var på under et år. Dette kunne lade sig gøre, ved at benytte det decentrale gearmotorsystem MOVIGEAR® fra SEW-EURODRIVE, der udover at være en af de mest energieffektive løsninger, inden for transmission og automation, også giver store besparelser ift. installationsomkostningerne. Dette skyldes både de effektive IE5 motorer, samt at styrings teknologien sidder på motoren i stedet for centralt i en tavle, der som regel både kræver plads, ekstra køling og lange kabeltræk.

At spare energi er en vigtig tilgang, når maskiner og systemer skal bygges eller renoveres i dag. Der er et stort besparelsespotentiale i at modernisere mange af de eksisterende løsninger, der findes i industrien. Det er ofte mere økonomisk og samtidig en bæredygtig løsning at renovere og modernisere, fremfor at skrotte en hel linje for at købe nyt.

Transportlinjen med PET-flasker i størrelsen 0,3 til 2,5 L, forbinder aftapningsanlægget til Coca-Cola, Fanta og Sprite med pakke- og palleteringssystemet.

Der er installeret 40 MOVIGEAR®-enheder fra SEW-EURODRIVE. Energiforsyningen og kommunikationen køres via SNI-teknologi (single Line Network Installation). SNI-teknologi muliggør energi og kommunikation via ét standardkabel, derved reduceres antallet af nødvendige komponenter og samtidig reduceres installationstiden yderligere.

Med den nye løsning med 40 MOVIGEAR®, har Coca-Cola linjen nu et energiforbrug der er 75% lavere i forhold til den forrige installation.

Den integrerede bus teknologi muliggjorde yderligere energibesparelser, ved at implementere frakobling af motorerne, når der ikke er behov for, de kører.

Energimålingerne blev foretaget af det eksterne laboratorie Wien Energie GmbH der også hjalp med detaljerede beregninger af energiforbruget.