Energivenlig fjernvarmeløsning i fremtidens almene bolig

Spændende træbyggeri reducerer energiforbrug

Lisbjerg BakkeTil opførelsen af 39 almene boliger og et fælleshus på Lisbjerg Bakke blev Gemina Termix valgt som producent af energivenlige fjernvarmeløsninger.
Det var essentielt, at Gemina Termix i kraft af sin egenproduktion kunne levere den foreskrevne løsning både hurtigt og præcist.
Som markedsledende inden for vandvarmere og fjernvarmeanlæg tilbyder Gemina Termix et bredt produktprogram med en høj grad af tilpasning og mulighed for skræddersyede kvalitetsprodukter, bygget specifikt efter kundens ønsker og behov.

HVAD VAR OPGAVEN?

Fokus på komfort i nybyggeri

På Lisbjerg Bakke ved Aarhus er der opført 39 almene boliger og et fælleshus fordelt på 4.100 m2 i seks blokke på hhv. tre og fire etager. Det særlige ved boligerne er, at byggeriet er opført i træ.
Til projektet, der er beskrevet som “Fremtidens bæredygtige almene bolig”, har Gemina Termix leveret 40 Termix VMTD opbl. til forsyning af varmt brugsvand og direkte rumvarme med indbygget blandekreds.

HVORFOR GEMINA TERMIX?

Lavt energiforbrug i bæredygtigt byggeri

Boligerne på Lisbjerg Bakke er skabt ud fra et bæredygtigt perspektiv samt designet og konstrueret med en let og langtidsholdbar bygningsstruktur i fortrinsvis træ.
Projektet har fokus på materialers klimaaftryk i bygninger i erkendelse af, at byggeri står for op mod 40 procent af energiforbruget.
På driftsiden giver lavtemperatur-fjernvarmeløsningen fra Gemina Termix gode muligheder for at bidrage positivt til nedbringelse af drivhusgasser. Undersøgelser viser ifølge Dansk Fjernvarme, at danske fjernvarmeselskaber sagtens kan sænke temperaturen 5-10 °C i fjernvarmenettet og derved spare mellem en halv og en hel milliard kroner.

Lavt energiforbrug i bæredygtigt byggeri

Med valget af Termix VMTD opbl. til forsyning af varmt brugsvand og direkte rumvarme med indbygget blandekreds er opnået en energivenlig fjernvarmeløsning. Med fuldisolering reduceres varmetabet med over 80 procent. Desuden er varmeanlægget forsynet med vejrkompensering, så det kan styres og overvåges optimalt. Uanset vejret udenfor reguleres varmeanlægget konstant ift. de valgte parametre og forhindrer dermed overforbrug.

Lisbjerg BakkeFAKTA OM LISBJERG BAKKE

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
Beliggenhed: Jess Ingerslevs Gade 2-8 og 3-5, Aarhus
Formål: Boliger
Areal: 4.100 m2
Bygget: 2018
Bonus: Vandt prisen Årets Byggeri 2018