Enkel registrering af vejrdata

Nu fås den nye vejrstation fra Phoenix Contact. Den præinstallerede løsning med PLCnext Control registrerer værdier for vindhastighed, vindretning, temperatur, fugtighed og nedbør. Disse vejrdata kan anvendes til at fastlægge effektiviteten på et solcellesystem, således at systemet kan reagere omgående, når den forventede effektivitet ikke opnås.

Med standard interfaces kan flere SOL-ES sensorer tilsluttes til vejrstationen. De forkonfigurerede sensorer kan omgående overføre vejrdata. I stedet for at fortråde hver sensor individuelt, kan M12 stik med Y-fordelere forbinde dem serielt. Det reducerer mængden af fortrådning, der kræves på stedet, og det er enkelt at integrere sensorerne i det overordnede system. Alle sensorerne overholder kravene fra IEC 61724-1 for Class A systemer. Takket være det brede program af miljøsensorer kan vejrstationen tilpasses til at leve op til kundernes individuelle behov.

Sensorerne kan nemt konfigureres via et webinterface. Det vil sige, at kendskab til programmering ikke er nødvendigt for at tage vejrstationen i brug. Vejrdata gemmes lokalt og kan gøres tilgængeligt for brugeren via et brugerinterface. Udover anvendelse i integrerede solcellesystemer kan vejrstationen også anvendes som et autonomt system i andre industrier.

Mere om vejrdataregistrering