Ikke-kølede CCS ladekabler – High Power Charging med 375 kW permanent

De nye HPC ladekabler fra programmet Charx connect fra Phoenix Contact muliggør sikker High Power Charging med 375 kW permanent og kræver ikke afkøling.

CCS ladekabler kræver ikke dyr væskeafkøling. De er i stedet udstyret med et større ledertværsnit på 4 x 50 mm2. Det betyder, at HPC ladestationer kan drives kontinuerligt og sikkert ved 375 A uden køling ved temperaturer på op til 40 oC og i Boost Mode endda ved betydeligt højere ladestrøm op til 500kW, i korte perioder. De meget korte opladningstider, der følger heraf, gør opladning af elbiler på tankstationen meget velegnet til daglig brug.

De ikke-kølede ladekabler har også smarte features og ubegrænset sikkerhed: til pålidelig fakturering af ladeprocesser i overensstemmelse med kalibreringsloven er kabel og stik forberedt til 4-leder måleteknologi. Det gør det muligt at registrere effekttab i ladekabler for præcist at fastlægge den energi, der overføres til elbilen.

Sikkerheden i ladestikket forbedres yderligere af et innovativt 2-kammer forseglingssystem. Den rumlige adskillelse af de to DC+ og DC-power kontakter forebygger kortslutninger.

Separate reparationssæt kan anvendes til hurtigt og omkostningseffektivt at erstatte pin-belægningen inklusiv effektkontakter uden at hele ladekablet skal udskiftes.

Mere om Charx programmet