Modulær og økonomisk opsætning af DC ladeinfrastruktur med 19” racks

Med det modulære Charx system til montering i 19” racks tilbyder Phoenix Contact nu en løsning til hurtig og økonomisk opsætning af en fuldt dækkende infrastruktur til lynopladning. Systemet i standard 19” format består af flere sammenhængende moduler til forsyning, transformering og kontrol af ladestrømme. De kan kombineres til at passe til ethvert ladebehov.

Det nye Charx strømforsyningsmodul forsyner alle komponenter i ladestationen med vekselstrøm. Integreret overspændingsbeskyttelse, miniature elektroniske sikringer og beskyttelse mod overophedning sikrer sikkerheden for alle underordnede moduler og kabler. Sammen med et kontrolmodul kan op til fem effektmoduler tilsluttes og forsynes. De konverterer vekselstrøm til den jævnstrøm, der er nødvendig til hurtig opladning af elbiler. For at skalere ladeeffekten kan de særligt effektive Charx power jævnstrømsmoduler forbindes som krævet.

Det nye integrerede kontrolmodul, Charx control, består af en ladecontroller, mobilmodem, isolationsovervågning, effektkontaktorer, sikringer, overspændingsbeskyttelse og mange andre komponenter. Det kombinerer alle de nødvendige funktioner til kontrol af effektmoduler og overvåger ladeprocessen i en enkelt, integreret, pladsbesparende komponent. Modulet har også omfattende kommunikationsinterfaces til nem systemintegration og fjernadgang. Det håndterer op til fem effektmoduler på hver 30 kW, hvilket betyder, at ladeeffekt op til 150 kW kan realiseres.

Sammenlignet med klassisk montage med DIN-skinne komponenter reducerer den modulære opsætning med dette system kompleksiteten i en DC ladestation væsentligt. Derudover gør Phoenix Contacts lyntilslutningsteknologi og den etablerede 19” standard hurtig installation og udskiftning af moduler mulig. Fra design og udvikling over installation og fortrådning til vedligeholdelse af stationer til lynopladning – alle processer gøres hurtigere og optimeres for producenter af ladestationer.

Mere om Charx programmet