Optimal beskyttelse af hjemmeladestandere og elektriske biler

Egnet overspændingsbeskyttelse kan beskytte ladestanderen og den tilsluttede el-bil i carporten mod kostbare skader. Produktprogrammet CHARX protect fra Phoenix Contact omfatter nu en ny IP65-beskyttet boks til overspændingsbeskyttelse, specifikt til denne applikation.

Risikoen for overspændinger, som kan forårsages af koblingsoperationer i forsyningsnetværk eller af lynnedslag, er ofte ikke kendt af installatører og slutbrugere. Selv hvis overspændingsbeskyttelse allerede er installeret i forsyningsboksen, kan den være utilstrækkelig i tilfælde af lange kabler til hjemmeladestanderen, f.eks. hvis ladestationen sidder i carporten et stykke væk. Når en egnet overspændingsbeskyttelse installeres tilstrækkeligt tæt på hjemmeladestanderen, kan den forebygge kostbare skader på både ladestanderen og køretøjet.

Den nye overspændingsbeskyttelsesboks er designet til at beskytte hjemmeladestandere med lade effekt fra 11 til 22 kW. Alle tilslutninger i den integrerede Type 2 beskyttelseskomponent er udstyret med Push-in tilslutningsteknologi, hvilket muliggør værktøjsfri og hurtig fortrådning og eliminerer behovet for at sikre tilslutningsmomentet. Huset, som er lavet af glasfiberforstærket polykarbonat, har stødbeskyttelsesklassificering IK08 og er derfor meget robust og stød- og vejrbestandig. IP65 beskyttelsesklassen betyder, at boksen kan anvendes i vejrbeskyttede udendørs områder.

AC indføringskablet kan føres ind i huset enten fra toppen eller i bunden, så installationen kan matche den eksisterende kabelføring. De anvendte kabelforskruninger kan tilpasses fleksibelt til tværsnittet fra kommercielle kabler fra 2,5 til 6 mm², i nogle tilfælde endda helt op til 10 mm², uden at reducere IP-klassificeringen. Det integrerede trykkompenseringselement forhindrer dannelse af kondens i huset.

 

Mere info om CHARX

Mere info om CHARX protect