Phoenix Contact E-Mobility GmbH fejrer sit 10-års jubilæum

2023 er et særligt år for Phoenix Contact – virksomheden kan se tilbage på 100 år med passion for teknologi og innovation. En del af denne succeshistorie er også etableringen af E-Mobility datterselskabet i 2013.

For 10 år siden startede Phoenix Contact E-Mobility GmbH i Schieder-Schwalenberg, Tyskland, som en start-up på markedet for elektromobilitet med blot 23 ansatte. I dag er virksomheden en global specialist i ladeteknologi til e-mobility med tre produktionsanlæg i Tyskland, Polen og Kina. En del af det brede produktprogram er alle de komponenter, der kræves til opsætning af ladeinfrastruktur og ladeinterfaces til køretøjer. Virksomheden er allerede kendt for sine CCS ladekabler samt sit væskeafkølede ladestik til hurtig High Power Charging.

Den dynamiske udvikling af Phoenix Contact E-Mobility GmbH fortsatte i finansåret 2022, og tendensen fortsætter med at pege på enestående vækst for det næste årti. Som en global spiller med mere end 1.000 ansatte og 25 produktionslinjer verden over er virksomhedens salg fortsat med at stige med mere end 50% de senere år. Især har væksten i salget på de kinesiske og amerikanske markeder bidraget til dette.

I 2022 bestod Phoenix Contact E-Mobility også sine audits til certificering af sit miljømæssige managementsystem i henhold til ISO 14001. Der blev også opnået akkreditering for test-and-release laboratoriet i henhold til ISO/IEC 17025. Virksomheden overholder de høje kvalitets- og proceskrav fra automobilindustrien i henhold til IATF 16949. 100% CO2-neutral produktion og integration af miljøbeskyttelse i alle processer reducerer skadelige påvirkning af miljøet.

Sammen med ren elproduktion er e-mobility afgørende for the All Electric Society. Med sine produkter yder Phoenix Contact E-Mobility et vigtigt bidrag: praktisk og netværksbaseret hurtig opladning fjerner udfordringer som ”rækkevidde-angst” og sætter fart på skiftet til elektrisk og klimavenlig mobilitet. Med programmet Charx tilbyder specialisten i elektromobilitet et komplet program af komponenter til high-performance ladeteknologi, både til elektrificering af køretøjer og til udvikling af en bæredygtig og netværksbaseret ladeinfrastruktur. Et andet fokus er elektrificering af specielle og kommercielle køretøjer. Det nævnte program omfatter i 2023 mere end 600 Charx produkter.

Mere information om Charx