Phoenix Contact E-mobility starter produktion på nyt anlæg i Polen

Færdiggjort på rekordtid: konstruktionen af det nye 15.000 m2 store e-mobility anlæg hos Phoenix Contact E-mobility in Rzeszów i Polen er blevet færdiggjort efter kun 5 måneder. Produktion af

Produktionsstart: allerede først i januar 2021 fremstillede teamet i Rzeszów de første AC-ladekabler til elektriske køretøjer på det nye anlæg.

AC-ladekabler er allerede begyndt på fabrikken.

På trods af de udfordrende omstændigheder på grund af Corona pandemien blev anlægget afleveret til Phoenix Contact E-mobility ved udgangen af december som planlagt. Dermed var det muligt at starte produktionen af de prisvindende AC ladekabler i starten af januar – perfekt planlagt til den stabilt stigende efterspørgsel efter e-mobility produkter. I 2020 blev der registreret næsten 200.000 nye elektriske biler i Tyskland – hvis man dertil lægger plug-in hybridbiler kommer det totale antal registreringer op på næsten 400.000 køretøjer.

”Hver af disse køretøjer kommer med et AC-ladekabel under kølerhjelmen”, fortæller Christoph Paetzold, som er projektleder for det nye anlæg i Polen. ”Derudover har tilskudsordninger til privat ladeinfrastruktur forårsaget et regulært boom i hele Europa. Disse tiltag øger salget af AC-ladekabler yderligere. Det er nok ikke nødvendigt at sige, at vi er meget glade for at have færdiggjort anlægget i Polen på rekordtid, takket være et enestående samarbejde med bl.a. de lokale myndigheder, hvilket gjorde os i stand til at starte produktionen lige efter nytår. Det første batch AC-ladekabler er allerede blevet produceret, og vi er i gang med at installere flere systemer og ansætte flere medarbejdere. Takket være den gode placering i Dworzysko Science and Technology Park og den veludviklede infrastruktur, forventer vi, at vores anlæg bliver en vigtig del af Phoenix Contact E-mobilitys produktionsnetværk. Samtidig investeres der også i udvidelse af produktionsanlægget i hovedkvarteret i Tyskland”.

Det nye anlæg i Polen har en total størrelse på 15.000 m2, hvoraf de 14.000 m2 er produktion og lager og 1.000 m2 er kontor. Produktionsstarten, som var planlagt til 1. kvartal 2021, blev allerede startet i januar. Arbejdsstyrken forventes at vokse til mere end 250 ansatte i løbet af de næste år.

Om Phoenix Contact E-Mobility

Phoenix Contact E-Mobility blev grundlagt af moderselskabet Phoenix Contact – en global markedsleder inden for industriel automation og elektroteknisk udvikling med mere end 17.600 ansatte world wide – den 1. januar 2013 i Schieder-Schwalenberg, tæt på virksomhedens hovedkvarter i Blomberg, Tyskland. I starten havde Phoenix Contact E-Mobility 23 ansatte, som tidligere havde arbejdet med de første udviklingsprojekter inden for e-mobility i Phoenix Contact gruppen. Den IATF-certificerede virksomhed har nu mere end 300 ansatte. Michael Heinemann og Rals Döhre er administrerende direktører.

Phoenix Contact E-Mobility tilbyder et bredt program af produkter til det hastigt voksende e-mobility marked til ladeinfrastruktur såvel som ladeinterfaces til køretøjer. Virksomheden er især kendt for sit CCS (Combined Charging System) ladekabel og for at udvikle HPC (High Power Charging) teknologi, som muliggør lynhurtig opladning på få minutter.

Læs mere om e-mobility