Solceller på kanten af mellemspændingsniveauet – netværksuafhængig strømforsyning

© Wang An Qi@shutterstock/Phoenix Contact

I dag arbejder PV anlæg ved spændingniveauer op til 1.500 V DC. Det skaber nye udfordringer for teknologien helt generelt og for DC/DC konvertere i særdeleshed. For eksempel kan delvis afladning forårsage uoprettelig skade på isolationen i systemet. TRIO Power DC/DC konverterne fra Phoenix Contact er udviklet specifikt til dette applikationsområde – og kan nu benyttes i spændingsområdet op til 1.500 V DC.

Reducering af CO2 udledningen kræver en stor indsats af både industrialiserede lande og udviklingslande. Den globale andel af strøm, der er genereret af vedvarende energikilde vokser konstant. En stor del af denne elektriske energi kommer allerede i dag fra PV anlæg. Hvis den totale energicyklus skal baseres på elektricitet fra vedvarende energikilder, skal også solceller udvikles.

Solcellesystemer har brug for strømforsyninger til deres interne energibehov. Her skal der skelnes mellem to forsyningsmuligheder: AC-forsyningen og DC-forsyningen fra strengen. Hvis strømforsyningerne forsynes via konventionelle 1- eller 3-faserede AC netværk, kan man uden problemer anvende kommercielle strømforsyninger til industrien.

Men hvis der som forsyningskilde til strømforsyningerne anvendes en meget højere DC spænding, som kan nå op på 1.500 V DC, og som genereres direkte af solcellepanelerne, er der behov for nye metoder inden for elektrisk sikkerhed samt koordineret isolering af komponenterne. I det tilfælde er der behov for DC/DC konvertere, som kan imødekomme disse høje krav.

Vil du læse mere? Så download hele artikelen:
Solceller på kanten af mellemspændingsniveauet

Læs mere om TRIO Power