Nestlé Professional Foods fabrik i Rønnede på Sjælland kører nu udelukkende på CO2-neutral energi. Virksomheden på Syd-Sjælland producerer under varemærkerne OSCAR og CHEF bouilloner, supper, saucer og fonder – især til restauranter, kantiner og den offentlige sektor i en række lande.
Vi har taget flere vigtige initiativer på fabrikken for at reducere vores energiforbrug og CO2-aftryk. I de seneste to år er vores udledning af drivhusgasser faldet fra 569 ton CO2 til det, der svarer til nul. Det er en stor præstation, men vi hviler ikke her. Vi skal gøre det endnu bedre, siger Paul den Dunnen, der er direktør i Nestlé Professional Food A/S.
Flere vigtige initiativer har sikret en yderligere energireduktion. Fabrikschefen i Rønnede, Henrik Elbrønd, peger på et LED-projekt som et af de tiltag, som medarbejderne på OSCAR har arbejdet på.
Vi har arbejdet med et LED-projekt, hvor vi har udskiftet alle lys i produktions- og lagerområdet. Det har sparet ca. 190.000 kWh på årsbasis. Det – og andre energibesparende projekter – har resulteret i en samlet reduktion på 19 pct. af energien i 2020. Vi er meget stolte over at have nået de mål og over, at vi nu kun bruger CO2-neutrale energikilder på fabrikken, siger Henrik Elbrønd.
Kilde: Nestlé