
Forbrugerne skal være bedre til at spise efter kostrådene, og derfor bliver de nu lanceret i en anden form. Ikke indholdsmæssigt, men i form af en kostcirkel.
Ved at vælge den cirkulære form er det håbet, at rådene bliver mere grafiske – det er lettere at se, hvor meget de forskellige fødevarer skal fylde i forhold til hinanden. Her passer cirklen fint ind som var det på en tallerken.
Vi vil gerne gøre kostrådene så konkrete som muligt for forbrugeren, så det bliver nemt at spise efter dem. Det er et langt, sejt træk at ændre en madkultur. Jeg håber, at Kostrådscirklen finder vej til mange danske hjem, og at den vil inspirere til, hvordan man kan sammensætte en sund og klimavenlig kost, siger enhedschef i Fødevarestyrelsen Anne Pøhl Enevoldsen
Forbrugerne kan rykke meget på klimaaftrykket, hvis de spiser efter De officielle Kostråd. Klimarådet har vurderet, at danskerne kan være med til at reducere klimaaftrykket fra kosten med 31-45 procent om året ved at følge kostrådene.
At se fødevaregrupperne sat op imod hinanden fremmer forståelsen for, hvordan kostrådene kan anvendes i praksis – og kan måske ændre forbrugerens idé om, hvor meget en bestemt madvare skal fylde i forhold til en anden, siger Anne Pøhl Enevoldsen:
Jeg tror faktisk, mange vil blive overrasket over at se, hvor meget kornprodukter som brød og pasta fylder i en sund og klimavenlig kost.
Kilde: Fødevarestyrelsen