
En etiket kan måske snart afsløre, om kødet i emballagen kan spises eller ej. På den måde kan man forhindre, at fuldt spiseligt kød smides ud.
Der er tale om en såkaldt smart-etiket, der reagerer på kødets tilstand, og ikke bare er fx er en data-baseret etiket.
Etiketten er ikke på markedet endnu, men virksomheden Innoscentia tester den i øjeblikket hos Emballator Innovation Center.
Da der er blæk i etiketten, er det vigtigt, at det ikke overføres til kødet. Vi var nødt til at modificere testene, så de matchede virkeligheden, så det var lidt udfordrende, siger Christian Olsson, der er materialespecialist ved Emballator Innovation Center og den, der har testet etiketten.
For at skabe de rette forhold var Christian Olsson nødt til at modificere migrationen for at sikre, at den ikke lækkede ind i emballagen.
Det var vigtigt, hvordan etiketten blev sammensat, og hvilke lag den havde. Udfordringen var at finde en løsning, der tillod stoffer fra kødet at komme frem til etiketten, men ikke lukkede blækket fra etiketten ind til kødet, siger Christian Olsson.
Det er endnu ikke klarlagt, hvornår etiketten kommer på markedet.