Over de kommende år vil kødforbruget ændre sig i de europæiske familier. Det forudser EU i prognosen Agricultural Outlook 2021-31, der peger på, at kødforbruget vil skrumpe over en bred kam. Kun kyllingekød vil opleve en stigende efterspørgsel.
I Tyskland er disse tendenser allerede en realitet.
Baggrunden for de ændrede vaner tilskrives bl.a. bekymringer over de klimamæssige ændringer, og et stigende antal forbrugere vil være mere og mere opmærksomme på produktionsprocessen og produkternes oprindelse.
Ændringerne vil dog ikke betyde, at vi sim kontinent har vendt kødet ryggen. En gennemsnitseuropæer vil i 2031 spise 67 kilo kød om året mod 69,8 i 2018.
EU står ikke alene med disse forudsigelser. Også Statista.com peger også i sin rapport på ændringer i forbrugernes efterspørgsel på kød som årsagen.
Motiveret af dyrevelfærd, miljøhensyn og deres eget personlige helbred, vedtager flere og flere mennesker diæter, der skærer kød helt. Desuden reducerer mange europæere mængden af kød, de indtager.
Ydermere spiller fremkomsten af plantebaserede køderstatninger også ind, ligesom kulturkød (kød dyrket i industrielle beholdere) kan tage markedsandele fra det traditionelle landbrugskød.
Kilde: Gylle.dk