• OM KLIMAFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

KlimaFOKUS

Fokus på klimateknologi

  • Byggeri
  • Energi
  • Forskning
  • Fødevarer
  • Produktion
  • Transport
  • Klimanyt

FødevarerTop21. 10. 2025 | Allan Malmberg

Firma rejser 300 mio. kr. til at udvide produktion og eksportere økologiske plantebøffer

FødevarerTop21. 10. 2025 | Allan Malmberg

EIFO og Novo Holdings investerer i MATR Foods, der skal opskalere produktion og indtage nye markeder. Fra venstre: Lasse Truels Köhler, EIFO, Randi Wahlsten, MATR Foods og Thomas Grotkjær, Novo Holdings. Foto: MATR Food

Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings og et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) skal MATR Foods udvide produktionen på ny fabrik i Sønderjylland og introducere deres plantebaserede kødalternativer på det tyske og schweiziske marked.

Dermed rejser MATR Foods (MATR) den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år.

Midlerne fra finansieringen skal bruges til at etablere et nyt produktionsanlæg i Ansager ved Varde, der kan øge virksomhedens produktion til 4.000 ton årligt for at imødekomme efterspørgslen på det danske, tyske og schweiziske marked.

Den nye produktionslinje forventes at være klar til drift i begyndelsen af 2027, hvilket vil skabe ca. 60 nye arbejdspladser i Ansager.

Randi Wahlsten, administrerende direktør og medstifter i MATR, ser frem til at kunne imødekomme den voksende efterspørgsel i ind- og udland:

– Vi er utroligt glade for den store opbakning fra førende investorer og finansieringspartnere som Novo Holdings, EIFO og EIB. De gør det endeligt muligt for os at skalere produktionen. Vi ser meget frem til at kunne imødekomme efterspørgslen fra de mange kunder og kokke, der har bakket op om og glædet sig til en større tilgængelighed af produkterne. Det er virkelig overvældende at opleve så stor støtte og efterspørgsel.

MATR blev grundlagt i København i 2021 og har specialiseret sig i at udvikle innovative, økologiske plantebaserede kødalternativer ved hjælp af svampefermentering.

Lokalt dyrkede råvarer som havre, flæk-ærter, lupiner, rødbeder og kartofler forvandles til produkter med saftig tekstur og kødfuld umami-smag – et næringsrigt og bæredygtigt alternativ uden tilsætningsstoffer, som har modtaget rosende omtale fra flere toneangivende kokke og madanmeldere.

Virksomhedens signaturprodukt, MATR Fungi Hakket, er udelukkende fremstillet af naturlige ingredienser dyrket i Skandinavien. Fungi Hakket er rig på protein og fibre samt en lav fedtprocent og en aminosyresammensætning, der minder om kød, men med et CO2-aftryk på kun 1,5 kg CO2e pr. kg, hvilket er 94 pct. lavere end oksekød.

Kilde: Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Skrevet i: Fødevarer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Firma rejser 300 mio. kr. til at udvide produktion og eksportere økologiske plantebøffer

Fødevarer21. 10. 2025

Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings og et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) skal MATR Foods udvide produktionen på ny fabrik i Sønderjylland og introducere deres plantebaserede kødalternativer på det tyske og schweiziske marked. Dermed rejser MATR Foods (MATR) den .

Nyt innovationsprogram for at skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

Fødevarer23. 06. 2025

Reitan Convenience lancerer et nyt innovationsprogram, Convenience Growth Camp, som samler udvalgte medarbejdere fra syv lande og et internationalt panel af eksperter. Sammen skal de udvikle løsninger på nogle af convenience-branchens største udfordringer – særligt med fokus på bæredygtig vækst. .

Nyt udvalg skal hjælpe aftalen om et Grønt Danmark med at komme i hus

Fødevarer11. 06. 2025

Nye teknologier er en vigtig del af Aftale om et Grønt Danmark. Det kan være gyllekøling, hvor man reducerer udledningen af metan fra stalden, og pyrolyse, hvor biomasse opvarmes og omdannes til biokul. Målet er et grønnere og mere bæredygtigt landbrug, og for at bringe det tættere på målet, er .

Klimakampen rykker ind i fodergangen – vil reducere CO2-udledning fra mælkeproduktionen

Fødevarer09. 05. 2025

Gram Slot er centrum i et fælles projekt mellem REMA 1000 og Arla, hvor målet er at reducere CO2-udledningen fra mælkeproduktion. Forskning indikerer, at man kan reducere CO2-aftrykket fra mælkeproduktion med op til 5 procent ganske enkelt ved at fodre mere effektivt Projektet er en del af .

GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

Fødevarer09. 04. 2025

Non-stick belægning uden PFAS og en serie af køkkenudstyr, der er fremstillet af genbrugt aluminium klinger godt hos forbrugerne - også de danske. Derfor har mange taget godt imod belgiske GreenPan, der er en del af den store verdensomspændende koncern The Cookware Company, der specialiserer sig .

Dansk opfindelse kan markant skrue ned for CO2-udledningen fra ammoniak-produktion

Fødevarer01. 04. 2025

NitroVolt, en dansk biotech-virksomhed, vil vende produktionen af ammoniak på hovedet. I stedet for den velkendte løsning, der bygger på den energitunge Haber-Bosch-proces, vil produktionen nu foregå i en container, der fx kan stå direkte ude hos en landmand. Ammoniak til kunstgødning er en slags .

Hybridost med 25 procent ærteprotein – uden at gå på kompromis med smag og tekstur

Fødevarer21. 03. 2025

Ost med ærteprotein lyder ikke umiddelbart som en kulinarisk delikatesse, men ikke desto mindre er det lykkedes forskere fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet at fremstille en ost med netop ærteprotein. Der er tale om den pppulære madlavningsost paneer, der bl.a. .

København skifter kurs – brugte pizzabakker skal nu sorteres som pap-affald

Fødevarer07. 03. 2025

En kombination af flinke københavnere og gode behandlingsanlæg betyder, at hovedstadens indbyggere nu skal sortere brugte pizzabakker som papaffald, frem for restaffald, som man har skullet tidligere. Årsagen er et forsøg, som er kørt mellem kommunen og behandlingsanlæggene. I forsøget har .

Analyse: Klimamærke vil blive et hit blandt langt de fleste danskere

Fødevarer05. 03. 2025

Langt de fleste danskere vil tage godt imod et eventuelt klimamærke på fødevarer. Det viser en analyse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd (DSK). Resultatet er ganske overbevisende. 81 procent syntes godt om klimamærke-idéen, men der er dog ikke ligegyldigt under hvilke .

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • Phoenix Contact A/S

    Modulært AC ladestik med reduceret installationsdybde: fleksibel og pladsbesparende montage

  • Sponsoreret indhold

    Techisol-konferencen satte fokus på teknisk isolering og passiv brandsikkerhed

  • Gemina Termix

    QHS Coordinator søges

  • Phoenix Contact A/S

    Funktionsudvidelser fra AC-ladestyringer: nyt koncept til lovgivning om kalibrering

  • Phoenix Contact A/S

    Grundfos hædrer Phoenix Contact med Sustainability Direct Award

  • Phoenix Contact A/S

    Miljøovervågning som grundlag for efterspørgselsbaseret kunstvanding

  • Gemina Termix

    Energieffektiv fjernvarmeløsning til renoveringsprojekt i Herning

  • Phoenix Contact A/S

    Nye batteri-poltilslutningsstik til lagringssystemer i hjemmet

  • Phoenix Contact A/S

    CCS megawatt ladekabler op til 1.000 kW – High Power Charging genopfundet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Firma rejser 300 mio. kr. til at udvide produktion og eksportere økologiske plantebøffer

    21.10.2025

  • Nyt innovationsprogram for at skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    23.06.2025

  • Nyt udvalg skal hjælpe aftalen om et Grønt Danmark med at komme i hus

    11.06.2025

  • Klimakampen rykker ind i fodergangen – vil reducere CO2-udledning fra mælkeproduktionen

    09.05.2025

  • GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

    09.04.2025

  • Dansk opfindelse kan markant skrue ned for CO2-udledningen fra ammoniak-produktion

    01.04.2025

  • Hybridost med 25 procent ærteprotein – uden at gå på kompromis med smag og tekstur

    21.03.2025

  • København skifter kurs – brugte pizzabakker skal nu sorteres som pap-affald

    07.03.2025

  • Analyse: Klimamærke vil blive et hit blandt langt de fleste danskere

    05.03.2025

  • Ny risvariant udleder markant mindre metan – hemmeligheden ligger i plantens rødder

    05.03.2025

  • Vejen til færre dødsfald, bedre klima og en betydelig besparelse går gennem momsen

    03.03.2025

  • Nu vil man gøre op med myten om animalsk protein i sportens verden

    24.02.2025

  • Madsamarbejde satte rekord i 2024 – 50.000 måltider til hjemløse via JunkFood

    19.02.2025

  • Hybridprodukter kan være en trædesten fra kød til plantebaseret

    17.02.2025

  • 269 millioner skal gøre danskernes mad grønnere

    14.02.2025

Alle nyheder ›

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik