
Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings og et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) skal MATR Foods udvide produktionen på ny fabrik i Sønderjylland og introducere deres plantebaserede kødalternativer på det tyske og schweiziske marked.
Dermed rejser MATR Foods (MATR) den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år.
Midlerne fra finansieringen skal bruges til at etablere et nyt produktionsanlæg i Ansager ved Varde, der kan øge virksomhedens produktion til 4.000 ton årligt for at imødekomme efterspørgslen på det danske, tyske og schweiziske marked.
Den nye produktionslinje forventes at være klar til drift i begyndelsen af 2027, hvilket vil skabe ca. 60 nye arbejdspladser i Ansager.
Randi Wahlsten, administrerende direktør og medstifter i MATR, ser frem til at kunne imødekomme den voksende efterspørgsel i ind- og udland:
– Vi er utroligt glade for den store opbakning fra førende investorer og finansieringspartnere som Novo Holdings, EIFO og EIB. De gør det endeligt muligt for os at skalere produktionen. Vi ser meget frem til at kunne imødekomme efterspørgslen fra de mange kunder og kokke, der har bakket op om og glædet sig til en større tilgængelighed af produkterne. Det er virkelig overvældende at opleve så stor støtte og efterspørgsel.
MATR blev grundlagt i København i 2021 og har specialiseret sig i at udvikle innovative, økologiske plantebaserede kødalternativer ved hjælp af svampefermentering.
Lokalt dyrkede råvarer som havre, flæk-ærter, lupiner, rødbeder og kartofler forvandles til produkter med saftig tekstur og kødfuld umami-smag – et næringsrigt og bæredygtigt alternativ uden tilsætningsstoffer, som har modtaget rosende omtale fra flere toneangivende kokke og madanmeldere.
Virksomhedens signaturprodukt, MATR Fungi Hakket, er udelukkende fremstillet af naturlige ingredienser dyrket i Skandinavien. Fungi Hakket er rig på protein og fibre samt en lav fedtprocent og en aminosyresammensætning, der minder om kød, men med et CO2-aftryk på kun 1,5 kg CO2e pr. kg, hvilket er 94 pct. lavere end oksekød.
Kilde: Danmarks Eksport- og Investeringsfond