
Stadig flere daginstitutioner bliver svanemærkede. Og det handler ikke om, at de anvender svanemærkede bleer eller håndsæbe, men derimod at selve bygningen bliver svanemærket.
Den første institution, der kunne svanemærkes, var i Odense. Det skete tilbage i 2011. Siden er flere som sagt kommet til, selvom antallet ikke er stort, hvis man sammenligner med antal daginstitutioner samlet set.
I alt er der således 11 svanemærkede daginstitutioner fordelt over hele landet, og tre er ved at blive opført.
Gladsaxe Kommune er en af de kommuner, der skubber til udviklingen. Her har kommunen besluttet, at alle nye børnehuse skal certificeres med Svanemærket.
Det gør vi, fordi vi vil det bedste for vores børn, og fordi det er i tråd med vores strategi om at arbejde med FN’s verdensmål. Men også fordi, det er sund fornuft. Svanemærkede børnehuse bidrager til et godt arbejdsmiljø og god trivsel hos både børn og medarbejdere. Det betyder også mindre sygefravær blandt både børn og voksne. Det er godt for familierne, som ikke skal blive hjemme med syge børn. Og det er godt for kommunens økonomi, når der er færre udgifter til vikardækning. På den måde er det oplagt for det offentlige at bygge svanemærket, siger Gladsaxe Kommunes borgmester Trine Græse.
Gladsaxe Kommune har opført fem svanemærkede daginstitutioner og er netop i gang med børnehuset Svanen, som er det første cirkulære byggeri, der bliver certificeret med Svanemærket. Hertil kommer et børnehus, som ligger i et tidligere seminarium, der har gennemgået en svanemærket renovering.
Kilde: Miljømærkning Danmark