
Det silikone-belagt bagpapir fra etiketter har alle dage været noget bøvlet, hvis man tale om genanvendelse. Men nu er der lys forude, for det er lykkedes for virksomhederne UPM Raflatac, Inosence Polyol Oy og Finnfoam at finde en metode, hvor papiret ender sine dage som isoleringsmateriale.
Omkring 80 procent af slipmaterialet til selvklæbende etiketter består af papir, som kan genanvendes via etablerede processer. De resterende 20 procent af slipmaterialet er dog PET-baserede film, forsynet med et ekstremt tyndt lag silikone, og da disse fraktioner er svære at adskille, kan dette restaffald normalt ikke genanvendes, men sendes til forbrænding.
Raflatac sammen med Inosence Polyol udviklet en genbrugskæde, hvor Raflatac via RafCycle indsamler det PET-baserede filmaffald fra sine kunder og Inosence Polyol via en kemisk proces omdanner det til plastråvaren polyol.
Det transformerede plastmateriale fra Inosence Polyol bruges derefter af Finnfoam til fremstilling af celleplastbaserede isoleringsprodukter.