Mathias Kaastrup-Olsen indtræder som partner i gazellevirksomheden Claviate Aps.
Det sker efter to års ansættelse som COO i virksomheden, hvis teknologi optimerer overblikket og sparer tid og penge ved konstruktion af vindmølleparker.
– Min nye rolle som parter i Claviate gør oplevelsen af fælles mål og visioner endnu stærkere. Vi har i forvejen et rigtigt godt samarbejde. Vores fælles dedikation og engagement giver en langsigtet bæredygtighed og et solidt fundament i udvikling af virksomheden. Claviates teknologi åbner mulighed for at rejse flere møller på kortere tid. Det øger den globale installationskapacitet for vindkraft og styrker den grønne omstilling til vedvarende energi, forklarer Mathias Kaastrup-Olsen.
Mathias Kaastrup-Olsen har tidligere været ansat som bl.a. afdelingsleder i Danske Bank, Software Development Manager hos eBay og direktør i GEAS Holding. Han er uddannet kandidat i informationsvidenskab fra Aarhus Universitet.
Claviate har allerede dokumenteret signifikante besparelser på omkostningerne ved installation af havmøller. Nu er man i gang med at dokumentere de samme fordele på land.
Bl.a. Siemens Gamesa forventer med teknologien at spare en betydelig del af den tid, man før har brugt på monitorering af den komplicerede proces med at rejse nye vindmølleparker. Processen er normalt præget af forsinkelser, spildtid og uforudsete udfordringer.
Samtidig koster det store summer at have udstyr og mandskab udstationeret langt ude på havet eller i ødemarken. Så der er meget at vinde ved at forbedre overblikket over processen.
Claviates teknologi registrerer hele byggeforløbet ved hjælp af optagelser fra kameraer på byggekranens sider. Avanceret software sammensætter billederne til time lapse video. Videoen aflæses automatisk ved hjælp af kunstig intelligens og omdannes til data.
Dermed registreres alle fremskridt og afvigelser straks, mens de tonstunge elementer løftes og samles 120 meter oppe i luften. Med Claviates teknologi tager det kun knap tre minutter at afspille en hel arbejdsdag på 18 timer som time lapse video og dermed få det store overblik.
Alle personer sløres automatisk med heldækkende grå felter, inden billederne aflæses til rapportering. Dermed foregår dokumentationen 100% efter internationale GDPR-regler.
Kilde: Claviate