
Gram Slot er centrum i et fælles projekt mellem REMA 1000 og Arla, hvor målet er at reducere CO2-udledningen fra mælkeproduktion.
Forskning indikerer, at man kan reducere CO2-aftrykket fra mælkeproduktion med op til 5 procent ganske enkelt ved at fodre mere effektivt
Projektet er en del af Arlas FarmAhead™ Customer Partnership program, hvor Arla sammen med udvalgte kunder gennemfører forsøg, der skal identificere, hvordan CO2-udledningen fra mælkeproduktion kan reduceres.
Forsøget gennemføres sammen med REMA 1000 og finder sted på Gram Slot, som REMA 1000 er medejer af.
– Selve produktionen af de varer, vi sælger i butikkerne, fylder meget i vores CO2-regnskab. Derfor er det vigtigt for os, at vi også kan bidrage til, hvad der sker hos vores leverandører, da det i sidste ende er afgørende for, om vi kan nå vores CO2-mål – og det er jo fantastisk, at vi sammen med Arla nu har sat gang i et projekt, som forhåbentligt reducerer aftrykket – og som andre måske også kan lære af i fremtiden, siger indkøbsdirektør Anders Jensen fra REMA 1000
Også hos Arla vækker det glæde, at der gennem FarmAhead Customer Partnership programmet er mulighed for at arbejde tæt sammen med kunderne om at finde løsninger, der har potentiale til at nedbringe CO2-aftrykket.
– Hos Arla har vi sat nogle ambitiøse mål indenfor bæredygtighed, og det kommer til at kræve et stort arbejde at komme i mål. Derfor er det også en kæmpe fordel, når vi kan arbejde tæt sammen med vores vigtigste kunder om at finde løsninger. Når vi er færdige med projektet på Gram Slot, har vi forhåbentligt lært en masse, som andre Arla-landmænd kan bruge på deres bedrift. Selvfølgelig i Danmark, men på sigt måske også i andre lande, siger Head of Sustainability i Arla Danmark, Mette Ulsø Kristensen.
Samarbejdet mellem REMA 1000 og Arla blev skudt i gang i 2024. Det løber to år, og forventningen er, at de første resultater vil være klar i begyndelsen af 2026, mens den endelig rapport bliver udarbejdet i begyndelsen af 2027.
Kilde: Arla