• OM KLIMAFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

KlimaFOKUS

Fokus på klimateknologi

  • Byggeri
  • Energi
  • Forskning
  • Fødevarer
  • Produktion
  • Transport
  • Klimanyt

AktueltKlimanyt04. 10. 2023 | Allan Malmberg

Kulturnatten runder de 30 år og fejrer det med et tæt besat program – bl.a. om klima

AktueltKlimanyt04. 10. 2023 | Allan Malmberg

Fra Kulturnatten 2022: Foto: Kulturnatten

Kulturnatten, der finder sted den 13. oktober i København og Frederiksberg, har 30 år på bagen i år, og det bliver markeret med et imponerende program, hvor man tager hul på nogle af de helt store emner – klima og kunstig intelligens.

Mere end 200 arrangører, herunder museer, teatre, kirker, ministerier og biblioteker, slår dørene op for at byde indenfor til arrangementer, der kun kan opleves denne ene gang om året. Om du er til riddere i rustninger, rumforskning, kulinariske udfordringer, lys, lyd og performance, hemmelige selskaber, høj puls eller ro i sjælen, venter eventyret på dig lige rundt om hjørnet og lige her i din egen by.

– Det er fantastisk at tænke tilbage på, at vi på den første Kulturnat kunne præsentere 45 arrangementer,
og at vi nu, 30 år senere, står klar med langt over 200 særarrangementer af høj kvalitet. Jeg er ikke i tvivl om, at Kulturnattens store popularitet i høj grad skyldes det kæmpe engagement, vores arrangører hvert år lægger i at skabe så gennemførte og unikke oplevelser for både børn og voksne. Nye generationer inviteres med bag byens kulisser, og der skabes rum, hvor man på en konkret og spændende måde kan dykke ned i historien eller nogle af tidens store emner som f.eks. klima eller kunstig intelligens. På den måde er Kulturnatten med til at gøre byen og kulturen vedkommende for alle, siger sekretariatsleder for
Kulturnatten, Marie Myschetzky.

Der er rig mulighed for at udforske byen og dens spændende historie på årets Kulturnat. Hvis man ikke har for meget højdeskræk, byder både et besøg i Mastekranen eller Vor Frelsers Kirke på en fantastisk udsigt, men du kan også komme på en vandring under byen i HOFORs 325 meter lange forsyningstunnel under havnebassinet.

Kulturnatten byde på mange åndelige arrangementer, men er man mindre åndeligt og mere videnskabeligt orienteret, kan man møde skovflåter og få lagt gips på Rigshospitalet eller komme en tur med til rumstationen ISS på Planetarium, eksperimentere med iskolde skumfiduser på Niels Bohr Institutet eller opleve det vildeste KemiShow på Kemisk Institut.

Holder man sig meget til klimadagsordenen er der en række arrangementer:

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet inviterer ind til en aften med underholdning og læring om klima og energi. På Kulturnatten kan du opleve og deltage i ministeriets arbejde for at skabe et klimaneutralt samfund i vækst og balance, samt høre, se og føle de metoder og teknologier, som skal gøre det muligt.

Ved Copenhagen Architecture Festival fortæller arkitekt Søren Pihlmann fortæller om den radikale transformation af vores lokaler fra bank til kontor: Et kroneksempel på, hvordan yngre arkitekter imødegår klimaforandring og økonomisk krise ved at genbruge den eksisterende bygningsmasse frem for at bygge nyt. Du kan også opleve udstillingen Make Do with Now om unge japanske arkitekter fra en ’generation renovation’, der forholder sig direkte til globale udfordringer, og se en film om Art Hubs nye sted i Nordvest, som du kan besøge virtuelt.

Hos Seaborg ApS er det fremtidens energiformer, som er i spil, og man kan møde deres forskere, der udvikler en helt ny type atomkraft. Seaborg er en dansk virksomhed, der vil skabe den næste generation af atomkraft, som skal være sikker, 100% ren og stabil. Vi vil installere atomkraftværkerne på store pramme (skibe uden egen motor), så de kan fremstilles i industriel skala – mange ad gangen! Vi har brug for ALLE rene energiformer, hvis vi skal nå klimamålene, og internationale eksperter, bl.a. FN’s klimaråd, er enige om, at atomkraft er helt nødvendig.

Greenpeace inviterer til en aften i håbets navn. Kom og hør mere om, hvordan vi sammen kan bremse klimakrisen, oplev Antarktis gennem virtual reality og nyd klimavenlige smagsprøver. Mød vores kreative frivillige og mal dit eget banner, hør om principperne bag civil ulydighed og hvordan vi med ikke-voldelige protester vinder sejre for vores miljø og klima. Tag familien med og fordyb dig i en verden, hvor miljøaktivisme og håbet om en grønnere fremtid går hånd i hånd.

Engang var havnen møgbeskidt. Nu er den vores fælles, blå park for både mennesker, planter og dyr. Oplev havnens forunderlige forandring fra industri til fristed til Lynetteholm. Lær om fisk og planter og hør, hvordan endnu mere liv er på vej. Vi byder på lidt at drikke til børn og voksne. De første 300 børn kan få drybag og en malebog med motiver fra havnen.

Se hele programmet her

Kilde: Kulturnatten

Skrevet i: Aktuelt, Klimanyt

Seneste nyt fra redaktionen

Frygter nyt forslag fra EU kan sætte en kæp i hjulet på indsatser for mere bæredygtighed

Klimanyt18. 06. 2025

Som udgangspunkt handler et nyt forslag fra EU-Kommissionen om at forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering – også kaldet CSRD. Et tiltag, man som udgangspunkt bakker op om hos Djøfs ESG-panel, men her frygter man, at det i praksis vil føre noget mere med sig. Nemlig at alt .

3D-printet rev designet af skoleelever skal hjælpe naturen i Københavns Havn

Klimanyt21. 05. 2025

125 elever fra 6. og 7. klasse på Christianshavn og Nyboder Skole var samlet til Havnedag på kajen ved Nordre Toldbod. Her brugte eleverne skoledagen på at blive klogere på livet under havoverfladen, bygge fiskebørnehaver til havnens fisk og plante en flydende have fuld af insektvenlige .

PFAS i brandskum bliver forbudt i hele EU efter en overgangsperiode på fem år

Klimanyt14. 05. 2025

Mens vi her i landet har haft et forbud mod PFAS i brandslukningsskumkoncentrat med PFAS på brandøvelsespladser siden 1- juli sidste år, går EU nu skridtet videre. Al brandslukningsskum med PFAS bliver forbudt i hele EU. Det står klart, efter medlemslandene i EU med dansk opbakning har vedtaget .

Klimakampen rykker ind i fodergangen – vil reducere CO2-udledning fra mælkeproduktionen

Klimanyt09. 05. 2025

Gram Slot er centrum i et fælles projekt mellem REMA 1000 og Arla, hvor målet er at reducere CO2-udledningen fra mælkeproduktion. Forskning indikerer, at man kan reducere CO2-aftrykket fra mælkeproduktion med op til 5 procent ganske enkelt ved at fodre mere effektivt Projektet er en del af .

To kommuner bag landets første ordning til at genanvende brugte bleer

Klimanyt07. 05. 2025

I dag bliver brugte bleer smidt ud som restaffald, men et nyt anlæg i Hvidovre bliver det første i Danmark, hvor materialerne fra bleerne bliver genanvendt. Det er miljøvirksomheden Verdis, som skal drive anlægget og det er Københavns og Frederiksbergs Kommuner, der står bag .

SSI sætter fokus på de sundhedsmæssige konsekvenser af klimaforandringer

Klimanyt28. 04. 2025

I anledning af Danmarks Nationale Klimahandledag satte Statens Serum Institut (SSI) fokus på de sundhedsmæssige konsekvenser af klimaforandringer, og hvordan vi i Danmark bliver bedre til at håndtere dem. Klimaforandringer handler ikke kun om miljø og økosystemer. De udgør i stigende grad også en .

Miljøvurderingsplatform stikker til søs – nu indeholder den også undersøgelser i havet

Klimanyt23. 04. 2025

Tidligere har den danske miljøvurderingsplatform EA-Tools kun kunnet bruges til miljøvurderinger på land, men indeholder nu også undersøgelser i havet. EA-Tools er et værktøj, som blandt andet offentlige myndigheder og rådgivere bruger til at undersøge områder for potentielle konflikter, når de .

Offentlige indkøb kan opnå miljø- og klimagevinster ved at vælge Svanemærket

Klimanyt21. 04. 2025

En af de mest kraftfulde indkøbere her i landet det offentlige. Samlet set står stat, regioner og kommuner bag indkøb, der ovestiger 400 mia kr. og derfor betyder det noget, om de vælger fx Svanemærket eller ej. I en ny rapport fra Miljømærkning Danmark bliver det slået fast, at svanemærkede .

GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

Klimanyt09. 04. 2025

Non-stick belægning uden PFAS og en serie af køkkenudstyr, der er fremstillet af genbrugt aluminium klinger godt hos forbrugerne - også de danske. Derfor har mange taget godt imod belgiske GreenPan, der er en del af den store verdensomspændende koncern The Cookware Company, der specialiserer sig .

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Phoenix Contact A/S

    CCS megawatt ladekabler op til 1.000 kW – High Power Charging genopfundet

  • Phoenix Contact A/S

    CCS inlets med konfektionerede kabelsæt: den installationsparate løsning til elektriske køretøjer

  • Phoenix Contact A/S

    Installationsparate tilslutningsbokse til solcelleanlæg på tage og fritstående solcelleanlæg

  • Gemina Termix

    Salgstekniker søges

  • Sponsoreret indhold

    I næste uge skal vi alle sammen på VVS25

  • Gemina Termix

    Gemina Termix klar til VVS’25

  • Beckhoff Automation ApS

    XTS EcoLine motormodul: Ny tilføjelse til det intelligente transportsystem

  • Beckhoff Automation ApS

    Bliv bachelor i Mekatronik og Automation – med løn

  • Beckhoff Automation ApS

    TwinCAT Vision udvidet med flere funktioner og optioner

  • Phoenix Contact A/S

    Sikre forbindelser til energilagringssystemer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Frygter nyt forslag fra EU kan sætte en kæp i hjulet på indsatser for mere bæredygtighed

    18.06.2025

  • 3D-printet rev designet af skoleelever skal hjælpe naturen i Københavns Havn

    21.05.2025

  • PFAS i brandskum bliver forbudt i hele EU efter en overgangsperiode på fem år

    14.05.2025

  • Klimakampen rykker ind i fodergangen – vil reducere CO2-udledning fra mælkeproduktionen

    09.05.2025

  • To kommuner bag landets første ordning til at genanvende brugte bleer

    07.05.2025

  • SSI sætter fokus på de sundhedsmæssige konsekvenser af klimaforandringer

    28.04.2025

  • Miljøvurderingsplatform stikker til søs – nu indeholder den også undersøgelser i havet

    23.04.2025

  • Offentlige indkøb kan opnå miljø- og klimagevinster ved at vælge Svanemærket

    21.04.2025

  • GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

    09.04.2025

  • Betaling for parkering skal holde søndagskørslen ude af hovedstaden og sænke luftforureningen

    31.03.2025

  • Når stormfloden raser er det ofte de samme boliger som rammes gang på gang

    26.03.2025

  • Årets Klimaby 2025 i det sønderjyske er blevet fundet efter et tæt opløb

    24.03.2025

  • Nu skal der mere fart under muligheden for at få repareret sine hårde hvidevarer

    21.03.2025

  • Danmark er gået en dag den gale vej – nu er vores overshootday den 19. marts

    18.03.2025

  • Vi er blandt de bedste i verden til pant – i 2024 kom returprocenten igen op på 93

    17.03.2025

Alle nyheder ›

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik