I morgen lancerer fødevareminister Rasmus Prehn en ny visionsbog, der sætter retningen for en klimavenlig, sund, bæredygtig og samlende madkultur frem mod 2030.
Bogen indeholder visioner fra 30 toneangivende ildsjæle fra madens univers, og kommer ind på, spørgsmål som hvordan omstiller vi fødevaresystemet til at være mere bæredygtigt og moderne, får folk til at spise sundere, uden at vi nødvendigvis behøver at fortælle dem om det, og gør klimavenlig mad til noget, som både folk på Østerbro og i Hobro gider spise?
Samtidig byder politikere og forenings- og brancheledere ind med deres perspektiver på klimaets betydning for vores madkultur, og hvordan vi sikrer sunde spisevaner. Bogen er krydret med 17 opskrifter udviklet af forårsholdet på den nystartede Gram Højskole. De 13 højskoleelever giver deres bud på, hvordan fremtidens tallerken kan se ud.
Vores madkultur er meget mere, end bare det vi putter i munden. Den seneste tid har vist, at fødevarepolitik er blevet storpolitik. Vi er nødt til at sikre en mere bæredygtig fødevareproduktion. Det understreges både med klimakrisen og nu med krigen i Ukraine. Som fødevareminister er det en af mine fornemmeste opgaver at stå i spidsen for den nødvendige debat om, hvor det danske madlandskab skal være i 2030, siger Rasmus Prehn.
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri