• OM KLIMAFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

KlimaFOKUS

Fokus på klimateknologi

  • Byggeri
  • Energi
  • Forskning
  • Fødevarer
  • Produktion
  • Transport
  • Klimanyt

ForskningFødevarerTop23. 06. 2025 | Allan Malmberg

Nyt innovationsprogram for at skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

ForskningFødevarerTop23. 06. 2025 | Allan Malmberg

Foto: Reitan Convenience

Reitan Convenience lancerer et nyt innovationsprogram, Convenience Growth Camp, som samler udvalgte medarbejdere fra syv lande og et internationalt panel af eksperter. Sammen skal de udvikle løsninger på nogle af convenience-branchens største udfordringer – særligt med fokus på bæredygtig vækst.

To af de udvalgte er Anders Fiskbæk Kragh og Tania Hartmann Jacobsen fra Reitan Convenience Danmark.

Convenience Growth Camp bliver et årslangt program, der bygger videre på eksisterende indsatser og har til formål at udvikle og teste nye idéer. Programmet skal bidrage til at forme fremtidens kundeoplevelser og styrke bæredygtige initiativer som en integreret og naturlig del af convenience-branchen

De udvalgte deltagere og et panel af eksperter vil samarbejde på tværs af landegrænser for at skabe konkrete koncepter, forretningsmodeller, produkter og services – alt sammen med potentiale til at transformere både branchen og Reitan Convenience’s butikker.

– Vi står over for en fantastisk mulighed for ikke bare at omdefinere, hvad convenience betyder, men også for virkelig at lede vejen mod en mere bæredygtig fremtid. Vores medarbejdere er kernen i denne rejse, og jeg er utrolig stolt af den entreprenante ånd, der driver os fremad. Med Convenience Growth Camp skaber vi en platform, hvor udvalgte deltagere får mulighed for at tænke stort og forme morgendagens kundeoplevelser. Det handler om at gøre innovation til en naturlig del af det, vi gør – og om at gøre en reel forskel, både for vores kunder og for planeten, siger Mariette Kristenson, CEO i Reitan Convenience.

Fra Reitan Convenience Danmark er Anders Fiskbæk Kragh, Head of Business Development og Tania Hartmann Jacobsen, salgsdirektør, blevet udvalgt til at deltage i programmet.

– Convenience Growth Camp er en rigtig god mulighed for at dele erfaringer på tværs af landegrænser og få nye perspektiver på branchen. Det er fedt at samarbejde med både de andre deltagere og eksperter, hvor vi kan udfordre gamle måder at tænke på og finde nye løsninger. Ambitionen er at skabe tiltag, der gør en forskel – både for forretningen, miljøet og kunderne, siger Anders Fiskbæk Kragh.

For at sikre at de mest innovative og bæredygtige idéer får støtte og vejledning, har Reitan Convenience samlet et ekspertpanel bestående af både interne og eksterne eksperter. Panelet spiller en nøglerolle i at evaluere og vejlede projekternes fremskridt.

Panelet består af:

Ola Jönsson (Coest)

Mathilde Fiksdahl (Sprint Consulting)

Sophie Grindstad (Reitan Retail)

Mariette Kristenson (Reitan Convenience AS)

Roterende gæst (ekstern ekspert med varierende baggrund)

Convenience Growth Camp vil fokusere på to store udfordringer:
Bæredygtig vækst og nye kundeoplevelser – Hvordan kan vi skabe nye koncepter, services eller forretningsmodeller, der ikke kun tiltrækker nye kundesegmenter, men også leverer bæredygtig vækst?

Bæredygtigt forbrug – Hvordan kan vi hjælpe vores kunder med at træffe mere bæredygtige valg og ændre deres forbrugsvaner for at reducere klimaaftrykket?

Kilde: Reitan Convenience

Skrevet i: Forskning, Fødevarer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Nyt innovationsprogram for at skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

Fødevarer23. 06. 2025

Reitan Convenience lancerer et nyt innovationsprogram, Convenience Growth Camp, som samler udvalgte medarbejdere fra syv lande og et internationalt panel af eksperter. Sammen skal de udvikle løsninger på nogle af convenience-branchens største udfordringer – særligt med fokus på bæredygtig vækst. .

Nyt udvalg skal hjælpe aftalen om et Grønt Danmark med at komme i hus

Fødevarer11. 06. 2025

Nye teknologier er en vigtig del af Aftale om et Grønt Danmark. Det kan være gyllekøling, hvor man reducerer udledningen af metan fra stalden, og pyrolyse, hvor biomasse opvarmes og omdannes til biokul. Målet er et grønnere og mere bæredygtigt landbrug, og for at bringe det tættere på målet, er .

Klimakampen rykker ind i fodergangen – vil reducere CO2-udledning fra mælkeproduktionen

Fødevarer09. 05. 2025

Gram Slot er centrum i et fælles projekt mellem REMA 1000 og Arla, hvor målet er at reducere CO2-udledningen fra mælkeproduktion. Forskning indikerer, at man kan reducere CO2-aftrykket fra mælkeproduktion med op til 5 procent ganske enkelt ved at fodre mere effektivt Projektet er en del af .

GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

Fødevarer09. 04. 2025

Non-stick belægning uden PFAS og en serie af køkkenudstyr, der er fremstillet af genbrugt aluminium klinger godt hos forbrugerne - også de danske. Derfor har mange taget godt imod belgiske GreenPan, der er en del af den store verdensomspændende koncern The Cookware Company, der specialiserer sig .

Dansk opfindelse kan markant skrue ned for CO2-udledningen fra ammoniak-produktion

Fødevarer01. 04. 2025

NitroVolt, en dansk biotech-virksomhed, vil vende produktionen af ammoniak på hovedet. I stedet for den velkendte løsning, der bygger på den energitunge Haber-Bosch-proces, vil produktionen nu foregå i en container, der fx kan stå direkte ude hos en landmand. Ammoniak til kunstgødning er en slags .

Hybridost med 25 procent ærteprotein – uden at gå på kompromis med smag og tekstur

Fødevarer21. 03. 2025

Ost med ærteprotein lyder ikke umiddelbart som en kulinarisk delikatesse, men ikke desto mindre er det lykkedes forskere fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet at fremstille en ost med netop ærteprotein. Der er tale om den pppulære madlavningsost paneer, der bl.a. .

København skifter kurs – brugte pizzabakker skal nu sorteres som pap-affald

Fødevarer07. 03. 2025

En kombination af flinke københavnere og gode behandlingsanlæg betyder, at hovedstadens indbyggere nu skal sortere brugte pizzabakker som papaffald, frem for restaffald, som man har skullet tidligere. Årsagen er et forsøg, som er kørt mellem kommunen og behandlingsanlæggene. I forsøget har .

Analyse: Klimamærke vil blive et hit blandt langt de fleste danskere

Fødevarer05. 03. 2025

Langt de fleste danskere vil tage godt imod et eventuelt klimamærke på fødevarer. Det viser en analyse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd (DSK). Resultatet er ganske overbevisende. 81 procent syntes godt om klimamærke-idéen, men der er dog ikke ligegyldigt under hvilke .

Ny risvariant udleder markant mindre metan – hemmeligheden ligger i plantens rødder

Fødevarer05. 03. 2025

Metan er en af de rigtig slemme klimagasser, og en af de store kilder er dyrkning af ris. Nu har svenske og kinesiske forskere i fællesskab udviklet en variant af ris, der ved dyrkninen udleder markant mindre metan. Reduktionen er helt oppe på 70 procent. Det vil have stor betydning. Ris er en .

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Gemina Termix

    Salgstekniker søges

  • Sponsoreret indhold

    I næste uge skal vi alle sammen på VVS25

  • Gemina Termix

    Gemina Termix klar til VVS’25

  • Beckhoff Automation ApS

    XTS EcoLine motormodul: Ny tilføjelse til det intelligente transportsystem

  • Beckhoff Automation ApS

    Bliv bachelor i Mekatronik og Automation – med løn

  • Beckhoff Automation ApS

    TwinCAT Vision udvidet med flere funktioner og optioner

  • Phoenix Contact A/S

    Sikre forbindelser til energilagringssystemer

  • Beckhoff Automation ApS

    Kom godt i gang med machine vision med denne enhed

  • Phoenix Contact A/S

    Funktionsudvidelse for AC ladecontrollere: WLAN egenskaber og andre features

  • Beckhoff Automation ApS

    Enorm regnekraft med op til 64 kerner

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Nyt innovationsprogram for at skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    23.06.2025

  • Nyt udvalg skal hjælpe aftalen om et Grønt Danmark med at komme i hus

    11.06.2025

  • Klimakampen rykker ind i fodergangen – vil reducere CO2-udledning fra mælkeproduktionen

    09.05.2025

  • GreenPan har succes med genbrug af aluminium og non-stick belægning uden PFAS

    09.04.2025

  • Dansk opfindelse kan markant skrue ned for CO2-udledningen fra ammoniak-produktion

    01.04.2025

  • Hybridost med 25 procent ærteprotein – uden at gå på kompromis med smag og tekstur

    21.03.2025

  • København skifter kurs – brugte pizzabakker skal nu sorteres som pap-affald

    07.03.2025

  • Analyse: Klimamærke vil blive et hit blandt langt de fleste danskere

    05.03.2025

  • Ny risvariant udleder markant mindre metan – hemmeligheden ligger i plantens rødder

    05.03.2025

  • Vejen til færre dødsfald, bedre klima og en betydelig besparelse går gennem momsen

    03.03.2025

  • Nu vil man gøre op med myten om animalsk protein i sportens verden

    24.02.2025

  • Madsamarbejde satte rekord i 2024 – 50.000 måltider til hjemløse via JunkFood

    19.02.2025

  • Hybridprodukter kan være en trædesten fra kød til plantebaseret

    17.02.2025

  • 269 millioner skal gøre danskernes mad grønnere

    14.02.2025

  • Drikkemælk er et lokomotiv indenfor økologiske mejeriprodukter – nu melder osten sig også klar

    14.02.2025

Alle nyheder ›

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik