• OM KLIMAFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

KlimaFOKUS

Fokus på klimateknologi

  • Byggeri
  • Energi
  • Forskning
  • Fødevarer
  • Produktion
  • Transport
  • Klimanyt

Fødevarer24. 05. 2023 | Allan Malmberg

Portionsanrettede måltider, andre menuer og bedre kommunikation har reduceret madspild

Fødevarer24. 05. 2023 | Allan Malmberg

Foto: ISS

ISS og Bygningsstyrelsen har arbejdet målrettet og dedikeret med at reducere madspildet i 34 kantiner i løbet af det seneste år.

Det har resulteret i, at madspildet er blevet reduceret med 21 pct. på tværs af alle kantinerne, hvor der dagligt er over 5.500 spisende gæster. Fokus har især været på portionsanrettede måltider, bedre sammensætninger af menuer og mere kommunikation til brugerne samt brug af madspildsambassadører i hver kantine.

Hos Bygningsstyrelsen er der stor tilfredshed med den store reduktion i madspildet til gavn for miljøet.

– Jeg er stolt af, at vi sammen med ISS har kunnet mindske madspildet på tværs af kantiner i hele landet. Statens Facility Management handler nemlig ikke kun om at effektivisere driften af de statslige arbejdspladser, men i lige så høj grad om at professionalisere og sikre høj kvalitet, fx ved at vi bidrager til, at man når de politiske målsætninger for den grønne omstilling, siger Mette Balling Lisby, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

De 34 kantiner hører alle under ISS’ aftale med Bygningsstyrelsens første udrulning af leverance af serviceydelser til statslige institutioner og styrelser – den såkaldte bølge 1, som ISS vandt i 2017 og gik i drift med slutningen af 2019.

– Vi er meget tilfredse med, at vores dedikerede indsats med at reducere madspild i de 34 kantiner, vi drifter for Bygningsstyrelsen, har båret frugt. En reduktion i madspildet på 21 pct. på ét år er et stærkt resultat, som understøtter Bygningsstyrelsens store fokus på bæredygtighed og grønne løsninger til gavn for miljøet,” siger Frederik Nexøe-Larsen, Key Account Director i ISS for Bygningsstyrelsen og fortsætter:

– Vi har også sat ekstra stort fokus på at servere flere grønne og mere klimavenlige retter, der skal være med til at give nye inspirerende, grønne madoplevelser til de 6.000 daglige gæster, der hver spiser i de 34 kantiner.

ISS’ ambition er at reducere madspild med 50 % inden 2027 på tværs af alle sine 190 kantiner i Danmark og på globalt plan for at understøtte den grønne omstilling i samfundet.

ISS vandt i 2017 den første udrulning af statens facility management med staten med opstart i 2019. I den leverer ISS ydelser på tværs af hele landet til 31 statslige institutioner herunder services som kantine, rengøring, intern service, udendørsarealer, sikkerhed, vedligehold og affaldssortering.

Kilde: ISS

Skrevet i: Fødevarer

 
 

Seneste nyt fra redaktionen

Vi er klar til at hoppe ombord i kødfrir burgere

Fødevarer29. 05. 2023

Kunderne løb ikke skrigende bort, da Burger King for en tid ændrede menuen på deres kendte restaurant på Rådhuspladsen. Den blev nemlig 100 procent vegetarisk. Baggrunden var, at kæden ville vurderer, om danskerne er klar til mere vegetarisk mad. Og det er vi, hvis man skal tro tallene fra Burger .

Portionsanrettede måltider, andre menuer og bedre kommunikation har reduceret madspild

Fødevarer24. 05. 2023

ISS og Bygningsstyrelsen har arbejdet målrettet og dedikeret med at reducere madspildet i 34 kantiner i løbet af det seneste år. Det har resulteret i, at madspildet er blevet reduceret med 21 pct. på tværs af alle kantinerne, hvor der dagligt er over 5.500 spisende gæster. Fokus har især været på .

Velkendte nitrifikationshæmmere kan måske sænke svinekødets klimaaftryk

Fødevarer22. 05. 2023

Svinekødets klimaaftryk skal ned, og vejen frem kan være nitrifikationshæmmere, mener man hos BASF og Danish Crown, der er gået sammen i et pilotprojekt. 84 landmænd deltager i forsøg med over 20.000 hektar i Danmark, og vurderingen er, at man kan reducere drivhusgaspåvirkningen i .

Rester fra reje- og fiskeopdræt skal omdannes til grøn, spiselig protein- og fiberholdig tangart

Fødevarer19. 05. 2023

I stedet for at forurene havet og klimaet skal næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt på land bruges til at producere en grøn protein- og fiberholdig tangart til menneskeføde. Det er formålet med et nyt stort innovationsprojekt ledet af Københavns Universitet og medfinansieret af .

Raps kan blive en ny vigtig proteinkilde hvis forskere kan pille den bitre smag væk

Fødevarer10. 05. 2023

Meget tyder på, at raps er på vej til at blive en meget vigtig proteinkilde til os mennesker. I dag anvendes raps til dyrefoder og olie, men plantens forsvar ved hjælp af bitterstofferne glucosinolater har gjort den uegnet som protein-kilde os Baggrunden for, at rapsen måske for alvor er på vej .

Svane til patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers

Fødevarer09. 05. 2023

Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers fik i går en svane. Det blev nemlig certificeret med Svanemærket. Mærket dokumenterer, at Patientkøkkenet opfylder strenge miljøkrav hele vejen rundt fra indkøb af råvarer til energibesparende produktion og minimeret madspild. Svanemærket skærpede i .

Vi køber mindre grønt – men nedgangen er mere komplicerede end blot høj inflation

Fødevarer28. 04. 2023

Villigheden til at købe og betale ekstra for grønne dagligvare er faldende. Det viser en stor international undersøgelse i 19 lande, heriblandt Danmark. Det er konsulenthuset Simon-Kucher, som står bag Global Sustainability Study, og de danske resultater viser, at 37 procent er villige til at .

Statskontrolleret klimamærke måske på vej – i hvert fald er gruppen bag tilfreds med arbejdet

Fødevarer27. 04. 2023

Et statskontrolleret klimamærke er på trapperne. I hvert fald har en arbejdsgruppe afleveret en række anbefalinger om sådan et mærke til minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen. I indstillingen står, at der bør indføres et frivilligt, statskontrolleret klimamærke. Det skal være .

Madspildsteknologi for millionbeløb skal samle information på tværs af Scandics 30 hoteller

Fødevarer19. 04. 2023

Hotelkæden Scandic installerer madspildsværktøjet ’ioLiving’ på samtlige 30 hoteller. Med massive mængder data, præcise og systematiske målinger skal den nye teknologi bidrage med ny viden og optimere hotelkædens arbejde med madspild. Investeringen er et led i Scandic-koncernens mål om at .

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    EtherCAT-klemmen ELX6233 til kompakt integration af Ethernet-APL i styringssystemet

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff Vision præmieret med 2 produktdesign priser

  • Beckhoff Automation ApS

    Tavlefri automation vinder 2 design priser

  • Phoenix Contact A/S

    Ikke-kølede CCS ladekabler – High Power Charging med 375 kW permanent

  • Beckhoff Automation ApS

    20 år med EtherCAT fra Beckhoff

  • Phoenix Contact A/S

    Phoenix Contact E-Mobility GmbH fejrer sit 10-års jubilæum

  • Gemina Termix

    Kvalitets- og arbejdsmiljøkoordinator søges

  • Gemina Termix

    Purchasing Manager søges

  • Beckhoff Automation ApS

    ATRO var blandt top 3 til Hermes Award 2023 ved Hannover messen

  • Beckhoff Automation ApS

    Beckhoff på EOT – Electronics of Tomorrow

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vi er klar til at hoppe ombord i kødfrir burgere

    29.05.2023

  • Portionsanrettede måltider, andre menuer og bedre kommunikation har reduceret madspild

    24.05.2023

  • Velkendte nitrifikationshæmmere kan måske sænke svinekødets klimaaftryk

    22.05.2023

  • Rester fra reje- og fiskeopdræt skal omdannes til grøn, spiselig protein- og fiberholdig tangart

    19.05.2023

  • Raps kan blive en ny vigtig proteinkilde hvis forskere kan pille den bitre smag væk

    10.05.2023

  • Svane til patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers

    09.05.2023

  • Vi køber mindre grønt – men nedgangen er mere komplicerede end blot høj inflation

    28.04.2023

  • Statskontrolleret klimamærke måske på vej – i hvert fald er gruppen bag tilfreds med arbejdet

    27.04.2023

  • Madspildsteknologi for millionbeløb skal samle information på tværs af Scandics 30 hoteller

    19.04.2023

  • Tilskyndelserne til de klimavenlige kostvaner er for små i butikkerne

    23.03.2023

  • De gode madvaner fra Covid-19 er glemt – vi smider stadig massevis af mad ud

    13.03.2023

  • Folketinget sender 675 mio. kr. ind i fond som skal sikre flere plantebaserede fødevarer

    24.02.2023

  • Supermarked med overskudsvarer åbner på det sjette europæiske marked

    17.02.2023

  • Nye afgrøder skal være selvgødende og dermed give et større udbytte i fx Afrika

    15.02.2023

  • Supermarked slår rekord i mad som reddes fra skraldspanden

    01.02.2023

Alle nyheder ›

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik