
En af landets allerstørste udledere af CO2 skifter med ét slag til en langt mere grøn produktion. Rockwool har en meget energikrævende produktion, og hidtil har de store ovne på fabrikkens to danske fabrikker været varmet op med sort energi.
Nu bliver det fuldstændigt ændret på, idet begge fabrikker overgår til at anvende biogas.
Det betyder, at virksomheden når over 70 procent CO2-reduktion i 2021 (ift. 1990). Med andre ord når Rockwool sin del Danmarks fælles klimamål i god tid før 2030.
Vi er stolte over, at vi yder et bidrag til at mindske CO2-udledningerne fra industrien. Det er ikke bare et vigtigt skridt for os, men for hele sektoren, fordi det viser, at det er realistisk at omstille industriprocesser med meget høje temperaturer til vedvarende energi og derved at nedbringe CO2-udledningen, siger Frank Larsen, administrerende direktør i Rockwool Nordics.
Det er ikke bare en omstilling, virksomheden gør fra den ene dag til den anden. Forud er gået årtiers ingeniørkunst og innovationsprocesser for at udvikle helt nye smelteteknologier, der gør det muligt at bruge vedvarende energikilder. Virksomheden har de sidste 10 år investeret over 500 mio. kr. i moderniseringen af de danske fabrikker, der har fungeret som testlaboratorie for udviklingen af den nye teknologi. Omlægningen til fossilfrie energikilder er en vigtig milepæl i den grønne satsning.
Vi mærker en tydelig tendens i markedet mod øgede efterspørgsel efter byggematerialer med lavere CO2-aftryk. Rockwools omstilling til biogas i Danmark betyder, at aktører i byggebranchen nu får adgang til brandsikre isoleringsprodukter med lang levetid og dokumenteret mindre klimaaftryk. Det giver boligejere sikkerhed, når der skal bygges bæredygtigt i Danmark, forklarer Frank Larsen.
Kilde: Rockwool