
50.000 europæiske virksomheder får fra starten af 2024 pligt til at rapportere langt mere dybdegående om deres aftryk på miljø, samfund og menneskerettigheder. Det er resultatet af et nyt EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering (CSRD), der vil gælde for alle store danske virksomheder (over 250 ansatte) og børsnoterede selskaber.
Det kan være en kompliceret proces, ikke mindst for store virksomheder, der kan have hundreder eller måske tusinder af underleverandører.
Normatives CO2-beregner kan udregne en virksomheds CO2-aftryk gennem hele værdikæden.
Omfattende og præcise målinger af udledninger er hjørnestenen for en bæredygtig og troværdig forretning. Ved at komme med en troværdig opgørelse af udledningerne holder virksomhederne sig til lovgivningen og øger forretnings- og brandingmuligheder, siger Maggie Buggie, der er COO i Normative.
Ved at tage udgangspunkt i virksomhedens udgiftsdata – hvad er der brugt penge på og hos hvem? – og køre disse gennem databasen, kan Normatives beregner udregne de samlede udledninger ned gennem hele værdikæden. Sideløbende bliver CO2-aftrykket fra virksomhedens egne aktiviteter målt. Det lægges sammen, og så står virksomheden med facit: Det totale CO2-aftryk.
En af de virksomheder, der bruger Normative, er detailhandelskæden Flying Tiger Copenhagen.
Dét, at vi er i stand til at kommunikere til omverdenen om vores bæredygtighedsaftryk, er vitalt for vores forretning. Med vores komplekse kæde af underleverandører er det vigtigt for os at alliere os med en virksomhed, som virkelig ved, hvad de har med at gøre – sådan som det er tilfældet med Normative. Jeg kan ikke se, hvordan du kan beregne din virksomheds samlede CO2-aftryk uden et værktøj som Normatives, til at klare det, siger Trine Pondal, der er bæredygtighedschef i Flying Tiger Copenhagen.
Kilde: Normatives