KE Fibertec

Lancering af nyt koncept til vertical farming

Hos KE Fibertec kan man et nyt koncept inden for vertical farming – KE GreenDuct. Med mange års erfaring som global producent af tekstilbaseret ventilation er KE GreenDuct et koncept, der er skabt med knowhow og ekspertise fra virksomhedens mikroklima- og luftfordelingseksperter med henblik på specialisering og levering af en optimal og energieffektiv luftfordeling i indendørs vækstanlæg. For at opnå et godt investeringsafkast og skabe et optimalt resultat skal alle vækstparametre arbejde sammen. KE Fibertec bygger ikke komplette vertikale farme; men leverer skræddersyede tekstilkanaler – KE GreenDucts, til fordeling af luft i alle typer vækstfaciliteter med support til design, beregning og dokumentation af luftfordelingen.

Løsningen er en unikt designet tekstilkanal i enten permeabelt eller ikke-permeabelt polyestermateriale, der er skræddersyet til de specifikke krav med hensyn til ventilation, køling eller opvarmning. Målsætningen er ikke blot at levere en høj produktkvalitet til tiden, men at designe en løsning, der opfylder alle de krav, der er en forudsætning for et godt mikroklima. Som den eneste leverandør i verden af tekstilbaseret ventilation har KE Fibertec eget væveri med fokus på løsninger af høj kvalitet. Med godt 50 års erfaring inden for vævning og fremstilling af udelukkende tekstilmaterialer til ventilation, hvor man har meget høje standarder og krav til virksomhedens leverandører af garn. Alle råmaterialer gennemgår en udførlig kontrol for at opnå den bedste permeabilitet på markedet.

Mission er vækst
En optimal ventilationsløsning til indendørs vækstfaciliteter og vertikale landbrug er ikke kun at sælge KE GreenDuct-produkter af høj kvalitet, leveret til tiden. Filosofien bag begynder med kravspecifikationer, hvor KE Fibertec gennem dialog designer en løsning, der opfylder de forventninger, der er specificeret til et godt mikroklima. Ligesom afgrøderne er forskellige, er kravene til mikroklimaet også forskellige.

Opfylder alle krav til indendørs vækstfaciliteter
Den største forskel fra et indendørs dyrkningsanlæg i forhold til udendørs konventionelt landbrug er den store indflydelse på de vigtigste dyrkningsparametre, såsom vand- og vejrforandringer og brugen af pesticider og herbicider. Indendørs dyrkningsanlæg er typisk lukket fra frø til forsendelse, hvilket gør det lettere at sikre et kontrolleret og ideelt dyrkningsmiljø og dermed et højere udbytte pr. kg frø. I designprocessen er det derfor vigtigt ikke kun at se på UV-lyset eller vandingssystemet, men også på luftstrømmen og hvor jævnt luften fordeles, samt hvordan man minimerer risikoen for skimmelvækst.

For mere information gå ind på http://www.ke-fibertec.dk eller kontakt Carsten Jespersen på tlf. 75 36 42 00.