
I sommeren 2022 var der i gennemsnit 13,5 elbiler om hver eneste offentlige ladepunkt her i landet. Ikke så hensigtsmæssigt, når man gerne vil fremme den elektriske bilisme.
Men med en regulær kraftpræstation er det lykkedes at fordoble antal ladepunkter på bare ét år, så der nu er næsten 14.000 ladepunkter.
Det betyder ikke, at der kun er 6-7 biler om hvert ladepunkt, da antal elbiler også er skudt i vejret, men, man kunne kalde det stresstallet for ladenettet, er da faldet til 11,1 biler.
Og gemt i stigningen er også antal lynladere, der virkelig kan få hældt strøm på i en fart. Her er stigningen 107 procent, så der nu er næsten 1.300 af de hidsige ladere, som primært er beregnet til folk på farten.
Sådan en lynlader er i stand til at få hældt så meget strøm på nye elbiler, at de oplades fra 10 til 80 procent på cirka en halv times tid.
Baggrunden for, at lynladerne er kommet så hurtigt, er bl.a., at de modsat tidligere ikke længere sættes op én og én, men derimod ofte i ladeparker, hvor der med ét slag kommer 6-8 styks med dobbelt antal ladepunkter.
Mens det således er blevet lettere at lade, er det ikke altid let at gennemskue, hvad det koster at sætte stikket i bilen. De manglende prisoplysninger gavner ikke konkurrencen, mener man hos De Danske Bilimportører.
– Der må ikke være tvivl om hvad en opladning koster, når man står ved standeren eller hvad en tilsvarende opladning koster andetsteds. Den grønne omstilling har kun gavn af, at lademarkedet er baseret på fri konkurrence med gennemsigtighed, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.
Kilde: De Danske Bilimportører