KE Fibertec

GENBRUG AF OVERSKUDSGARN GIVER MENING

KE Fibertec har i mange år arbejdet målrettet og intenst med bæredygtighed med fokus på hvordan vi, som en global produktionsvirksomhed, kan være med til at gøre en forskel og belaste miljøet mindst muligt. I dag er hele den cirkulære tankegang en stor del af vores DNA og måden, hvorpå vi udvikler vores produkter og optimerer alle processer.

SnoremaskineSeneste investering er to nye snoremaskiner, der kan producere snor til alle vulster til ophæng af vores tekstilkanaler. Råvaren er baseret på de garner, vi får i overskud i forbindelse med produktionen af væv på vores væveri. Indtil nu har man haft et samarbejde med en ekstern leverandør om levering af garnsnor, men i stedet for at lade alt garnspild gå til affald, vil KE Fibertec fremover have egen produktion hvor restgarnet genbruges. I opstarten vil der min. anvendes 30% af restgarnet i produktionen, men inden for et års tid er målsætningen at nå op på 100%.

”Vi har en klar målsætning om, at investeringen efter fuld implementering vil gøre os i stand til at genbruge alle restpartier af garner svarende til ca. 7 tons årligt”, udtaler Frank Hansen, direktør KE Fibertec Væveri.

Læs resten af artiklen på http://www.ke-fibertec.dk