KE Fibertec fejrer 25 år som leverandør af bæredygtigt og godt indeklima

I maj er det 25 år siden, at KE Fibertec blev grundlagt og det er stolthed og taknemmelighed, at vi i år kan fejre virksomhedens jubilæum oven på et ujævnt og anderledes år med COVID-19 og nogle af de udfordringer, det har medført på globalt plan. Fra at være en mindre dansk producent er virksomheden i dag verdens største producent af nicheprodukter inden for tekstilbaseret ventilation med ca. 135 medarbejdere i Danmark og rundt i vores 8 datterselskaber i Europa, USA og Asien.

Rejsen frem til i dag har været både spændende og lærerig med en løbende optimering og udvikling af vores produkter og processer, hvor vi med eget væveri og udviklingsafdeling på hovedkontoret i Vejen har opbygget en stor viden og mange års erfaring inden for effektiv og optimal luftfordeling. Vi dækker hele Supply Chain-delen fra rågarner som anvendes på vores væveri, til de færdige tekstiler, som systuen anvender til at lave skræddersyede tekstilkanaler til kunderne. Med vores såkaldte ”end of life returordning” på CradleVent-produkter, er vi også ansvarlige for at bortskaffelsen efter mange års brug sker på forsvarlig måde.

Bæredygtighed, teknisk knowhow og kvalitetsprodukter, der holder i mange år, er KE Fibertecs grundfundament. En af de første grundsten til dette fundament blev lagt da virksomheden allerede i 1998 introducerede det første on-line dimensioneringsværktøj, WinVent3D. Det er senere blevet afløst af et nyt unikt dimensionerings- og luftvisualiseringsprogram, TBV-designer. I 2012 blev en anden vigtig milepæl nået, da lykkedes KE Fibertec at blive certificeret efter bæredygtighedsstandarden Cradle to Cradle og få godkendt CradleVent® som verdens første bæredygtige ventilationskanal inden for denne standard. Det har efterfølgende defineret vores nuværende måde at udvikle på og er i dag hele filosofien – vores DNA – bag vores produkter og services om energivenlige og bæredygtige løsninger til byggeriet. Igennem årene er flere løsninger og koncepter udviklet efter denne filosofi, ligesom vi med vores produkthåndtering med f.eks. montageskinner skåret på mål og emballage, der let kan bortskaffes, bestræber os på at minimere unødigt spild på byggepladsen.

En forudsætning for den udvikling, vi har gennemgået, er et tæt samarbejde med videnspartnere, datterselskaber, kunder og leverandører, hvor vi gennem dialog kontinuet arbejder for at finde fælles løsninger, der imødekommer slutkundens forventninger og skaber et godt og bæredygtigt indeklima. Vi tror på, at vi opnår de bedste løsninger med høj kvalitet baseret på innovation, når vi samarbejder og anvender fælles viden til at opnå de bedste resultater. Det er vores ambition at fortsætte udviklingen med at lave kvalitetsløsninger der sikrer ikke bare et godt indeklima, for det bør alle mennesker have krav på, men også produkter der bidrager positivt til det enkelte byggeris bæredygtighed og klimaaftryk. I 2021 forventer vi at blive certificeret iht. FN’s 17 verdensmål gennem Bureau Veritas, som et skridt på verden mod at indfri vores ambition om at blive CO2-neutrale inden 2030.

Vi vil gerne takke vores mange samarbejdspartnere og kunder, som har været en stor del af rejsen op til i dag, og som har bidraget til KE Fibertecs udvikling gennem de sidste 25 år. En stor tak skal også lyde til de mange engagerede medarbejdere, der hver eneste dag er med til at gøre en forskel og bidrager til den fortsat positive udvikling, der har gjort det hele muligt.

http://www.ke-fibertec.dk