High Power Charging op til 500 kW – nu til CCS type 1

DC ladekablerne, Charx connect til lynhurtig High Power Charging (HPC) fås nu også til den nordamerikanske CCS type 1 ladestandard. Et omfattende program af tilbehør afrunder HPC programmet.

De væskekølede CCS ladekabler opnår permanent ladeeffekt på op til 500 kW uden at gå på kompromis med håndtering og sikkerhed. Med den effekt kan elbilers batteri oplades på blot få minutter. Den valgfri væggennemføring gør installation af ladekablet på ladestationen hurtig og sikker. Det fleksible ladekabel, gummihåndtag på ladestikket og et separat tilgængeligt kabelgreb sikrer komfortabel håndtering. Samtidig fås et passivt køleelement, som pumper miljøvenlig vand-glykol-baseret kølevæske gennem kabel og ladestik under ladeprocessen. Det halvåbne kølekredsløb gør det nemt at genopfylde kølesystemet i forbindelse med vedligeholdelse.

Derudover tilbyder de intelligente HPC ladestik flere muligheder for overvågning, som giver øget sikkerhed og transparens og mulighed for rettidigt vedligeholdelsesarbejde: med det præcise temperaturmålesystem med i alt 5 sensorer er ladeprocessen sikker og kølesystemets intensitet kan kontrolleres effektivt og efter behov. Den integrerede positionerings- og stødsensor giver information om aktuel status for ladestikket. En lækagesensor overvåger permanent det inderste af ladestikket for læk af kølevæske. Evaluering af denne sensor via det integrerede CAN bus interface gør det muligt at implementere forebyggende vedligeholdelse. Ved hjælp af reparations-sæt kan sammenkoblingsflade og strømkontakter udskiftes ifm. vedligeholdelsesarbejde uden at afbryde kølekredsløbet, og dermed elimineres behovet for at udskifte hele ladekablet.

Mere om ladeteknik til elbiler